«Παπούτσιν εις τον τόπο σου» – Μια ξεχωριστή περιήγηση στη Λάρνακα όπου «δεν υπάρχουν ξένοι αλλά πολίτες

Διαπολιτισμικές Περιηγήσεις στον πυρήνα της Λάρνακας με τίτλο «Παπούτσι Εις τον Τόπο Σου 2.0», θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Ιουνίου, με τη δράση να υλοποιείται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών έργων «DREAMM» και «EFIVOS», υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «στις 12 Νοεμβρίου 2022, περισσότερα από 150 άτομα περιηγήθηκαν στην πόλη και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια διαφορετική οπτική γωνία του ιστορικού της κέντρου. Οι περιηγήσεις στην πόλη τόνισαν τη συμβολή των μεταναστών στην ιστορία και την αστική ανάπτυξη της Λάρνακας από τον 18ο αιώνα και μετά». Digital Gr Page 1

Προστίθεται ότι «ο ΜΚΟ C.I.P. Citizens in Power σε συνεργασία με το ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη, το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, το Discover Larnaka και το Larnaka 2030, αρχίζουν το Σάββατο, 3 Ιουνίου μια νέα σειρά περιηγήσεων στη πόλη της Λάρνακας. Στόχος είναι να συνεχιστεί η εξιστόρηση του παρελθόντος της πόλης μέσα από τις διαπολιτισμικές συνυπάρξεις στο άλλοτε εμπορικό κέντρο της Σκάλας, ούτως ώστε οι συμμετέχοντες να αντιληφθούν πως επιβίωσαν και άνθισαν οι άνθρωποι μέσα από την διαφορετικότητά τους».

Σημειώνεται ότι «ο πρώτος περίπατος θα ξεκινήσει στις 10:30 και η ξενάγηση θα γίνει στην ελληνική γλώσσα, ο δεύτερος θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στα αγγλικά με τον Δρ. Ιωσήφ Χατζηκυριάκο να συντονίζει. Οι περίπατοι που αναμένεται να διαρκέσουν μία με μιάμιση ώρα, θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Ζουχουρί, θα διασχίσουν την εκκλησία του Αγίου Λάζαρου, την Οδό Αφροδίτης, τον Τουρκομαχαλλά, το Μεγάλο Τζιαμί, το Κάστρο της Λάρνακας και θα καταλήξουν στο σημείο εκκίνησης, την Πλατεία Ζουχουρί».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «η Λάρνακα διαχρονικά αποτελούσε ένα διαπολιτισμικό κόμβο μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Το λιμάνι, οι αλυκές, και οι εμπορικοί δρόμοι της Ανατολικής Μεσογείου, καθόρισαν την ιστορική εξέλιξη της πόλης του Ζήνωνα. Γλώσσες, θρησκείες, τρόποι ζωής πλέκονταν και δημιουργούσαν από πάντα, ένα κοινωνικό ιστό που χαρακτήριζε και διαφοροποιούσε τη Λάρνακα».

Για την Λάρνακα προστίθεται «δεν υπάρχουν ξένοι αλλά πολίτες. Οι περίπατοι στοχεύουν ακριβώς στην ιστορική συνείδηση αυτής της πάγιας θέσης της Σκαλιώτικης κοινωνίας μεταφέροντας ένα μήνυμα ισότητας και διαπολιτισμικότητας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ελληνόφωνη περιήγηση στην ιστοσελίδα https://forms.gle/tccwDNMyuQgwXtx19

Για την αγγλόφωνη περιήγηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στην ιστοσελίδα https://forms.gle/hQ6dA4bwvETPk8Nr8

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy