Παππούς βίαζε την εγγονή του μαζί με τον ανήλικο αδελφό της

Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού απο τον ίδιο της τον παππού και τον ανήλικο αδελφό της προκαλεί αποτροπιασμό. Θύμα  ένα 9χρονο κορίτσι, το οποίο ανέφερε αρχικά στο σχολείο τα όσα βίωνε και κατόπιν συνεννοήσεως με το Γραφείο Ευημερίας, προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία. 

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η 9χρονη τα τελευταία 2 χρόνια  ο 70χρονος παππούς της, τη βίαζε κατ’ επανάληψη με τη βοήθεια του 13χρονου αδελφού της.Η ανήλικη με τη βοήθεια ψυχολόγου κατέθεσε χθες προφορικά στους ανακριτές τις αποτρόπαιες πράξεις του οικείου της προσώπου, ενώ σήμερα λήφθηκε και οπτικογραφημένη κατάθεση. Σσε εξέταση από παιδοχειρουργό και διαπιστώθηκε ρήξη του παρθενικού υμένα.
Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε πως υπάρχει καταγγελία, η οποία διερευνάται για διαφθορά ανήλικης. Επεσήμανε πως η αστυνομία είναι σε επικοινωνία με το Γραφείο Ευημερίας, γιατί εκεί έχει γίνει η καταγγελία και από εκεί στην Αστυνομία και βεβαίως θα εξεταστούν όλα. Έχει συλληφθεί ένα πρόσωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της παραπονούμενης. Ο 70χρονος ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα 8ήμερης κράτησής του.   Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού, διαφθορά γυναίκας κάτω των 13ων ετών και άσεμνη επίθεση.

Οι Αρχές δεν προχώρησαν στη σύλληψη του 13χρονου αδελφού του θύματος, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, αφού βάση νομοθεσίας θεωρείται ποινικά ανεύθυνος. Ωστόσο, έχει τεθεί υπό την επίβλεψη του Γραφείου Ευημερίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.