Ζήτησαν συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας για να μεταφέρουν εισηγήσεις

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου έχουν ζητήσει οι οργανωμένοι γονείς Μέσης ώστε να του μεταφέρουν τις εισηγήσεις τους για τις εξετάσεις τετραμήνων. Προχθές η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης συνεδρίασε για την αξιολόγηση των σημερινών δεδομένων. Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χαράλαμπος Διονυσίου κατέγραψαν τη θετική στάση τους υπέρ του θεσμού αλλά και προβλήματα που έχουν διαφανεί.

Συγκεκριμένα, έχουν αποφασίσει να ζητήσουν για τα εξεταζόμενα μαθήματα να περιοριστούν τα 20λεπτα διαγωνίσματα, ενώ για τα μη εξεταζόμενα να καταργηθούν. Επίσης να μπορεί ο εκπαιδευτικός να έχει το δικαίωμα να επιλέξει εάν θα αξιολογήσει το/τη μαθητή/τρια με 45λεπτο διαγώνισμα ή με την ανάθεση πρότζεκτ ή άλλου τρόπου αξιολόγησης. Ακόμη οι γονείς έχουν καταλήξει ότι είναι καλύτερα τα σχολεία να παραμένουν κλειστά κατά την περίοδο που θα γίνονται οι εξετάσεις.

Ένα θέμα, ωστόσο, που τους προβληματίζει και θα πρέπει να το δουν εκ νέου είναι η πιθανή μετάθεση των εξετάσεων από Δεκέμβριο τον Γενάρη (κάτι που ζητά η ΟΕΛΜΕΚ). Το ερώτημα σύμφωνα με τον κ. Διονυσίου είναι εάν η μετάθεση των εξετάσεων θα επηρεάσει με κάποιο τρόπο το δεύτερο τετράμηνο και ειδικότερα τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου που θα παρακαθίσουν και στις παγκύπριες εξετάσεις. Παράλληλα και οι οργανωμένοι γονείς υποστηρίζουν την αναθεώρηση της ύλης, ειδικότερα εάν τελικά η εξεταστική περίοδος μεταφερθεί τον Γενάρη.

Ελένη Κωνσταντίνου