Παραχώρησαν δασική γη για… γήπεδο γκολφ λίγες μέρες πριν τις Προεδρικές εκλογές

Την εκμίσθωση κρατικής δασικής γης στο Δήμο Παραλιμνίου για γήπεδο γκολφ, αποφάσισε η κυβέρνηση Αναστασιάδη σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 26/1/2023, λίγες μέρες τις προεδρικές εκλογές.

Όπως γράφει σήμερα ο Φιλελεύθερος, στην απόφαση περιλαμβάνονται όροι και προϋποθέσεις αφού από την έναρξη ισχύος της σύμβασης μίσθωσης του συγκεκριμένου τεμαχίου και την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου, θα γίνει πλήρης αξιολόγηση των πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η εκμίσθωση αφορά συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία, ενώ η έκταση περιλαμβάνει τα κρατικά δάση Άγιοι Σαράντα, Μάνα του Νερού και Αρκακούθκια, στον Δήμο Παραλιμνίου.

Η εκμίσθωση δασικής γης κρίθηκε από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη ως εξαιρετικής σημασίας και ότι «εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Η απόφαση στηρίχθηκε μεταξύ άλλων, στο ότι για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ, δεν υφίσταται άλλη κατάλληλη διαθέσιμη συμπαγής γη, ιδιωτική ή χαλίτικη, στην ευρύτερη περιοχή.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα στα κοινωνικά δίκτυα, η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει τα εξής:

«Η ΕΥ έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει τη διαφωνία της στην εκμίσθωση κρατικής γης μεγάλης αξίας σε όποιον ιδιώτη την ζητήσει. Αν το κράτος αποφασίσει την εκμίσθωση τέτοιας αξίας γης, αυτό θα πρέπει να γίνεται μέσα από ανοικτές και διάφανες διαδικασίες».

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy