Παραχώρηση Τ/κ περιουσιών: «Πυρά» Φαίδωνα κατά Νουρή – «Κρατά κλειστές τις πόρτες»

Με κλήρωση θα ήταν πιο δίκαιο να γίνεται η παραχώρηση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, υποστήριξε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος κατέκρινε τον Υπουργό Εσωτερικών για τη διαχείριση του στο ζήτημα.

Διαβάστε επίσης: Η διαχείριση τ/κ περιουσιών στο πλάνο βολέματος και ρουσφετιού για τον ΔΗΣΥ – Τα διαμοίραζαν σε δικούς τους

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του Άστρα, ο Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε ότι ο Νίκος Νουρής έχει την δική του φιλοσοφία και αρέσκεται στο να κρατά τις πόρτες κλειστές. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ τους.

Παράλληλα, ο κ. Φαίδωνος μίλησε για ένα προνομιούχο κατάστημα το οποίο διεκδικούσαν 34 άτομα εκ των οποίων η Συμβουλευτική Επιτροπή κατέληξε σε 6 και για τα οποία έγινε κλήρωση, ωστόσο το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να το δώσει σε άλλο άτομο.

Ο κ. Φαίδωνος εισηγήθηκε επίσης να γίνεται προκήρυξη των τουρκοκυπριακών ακινήτων μέσω του διαδικτύου, να μπουν περισσότερα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και να διεξάγεται κλήρωση μπροστά σε κάμερες για τη διάθεση τους.

Τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση από όποιο κόμμα και αν προέρχεται κάποιος.

Σε αντίστοιχες καταγγελίες προέβη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος.

Μιλώντας στον Άστρα, ανέφερε ότι υπάρχουν αρχοντικά τα οποία δεν χρησιμοποιούνται, ωστόσο δεν ξεκινά διαδικασία ανάκτησης τους ώστε να παραχωρηθούν σε νεαρά ζευγάρια.

Σημείωσε ότι έχει καταγγελίες για την Ανδρολύκου και την Τέρα, μεταξύ άλλων για 400 σκάλες γεωργικής γης τις οποίες εκμεταλλεύονται αυτόχθονες.

Ο κ. Κέττηρος ανέφερε ότι γίνεται και προσπάθεια για τροποποίηση της νομοθεσίας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για διαφάνεια και μετρήσιμα κριτήρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.