Παραχώρηση «υπηκοότητας» με συνοπτικές διαδικασίες σε σύζυγο δημοσιογράφου στα κατεχόμενα

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


 «Υπηκοότητα» του ψευδοκράτους παραχωρήθηκε στην Λόλα Καράχασαν από το Τουρκμενιστάν, σύζυγο του ανταποκριτή στα κατεχόμενα της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT, Σεφά Καράχασαν, ο οποίος είναι γνωστός για την εγγύτητά του προς το κυβερνών στην Τουρκία Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP) στα κατεχόμενα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην διαδικτυακή «Μπούκουν Κίπρις».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σύμφωνα με τους «νόμους» του ψευδοκράτους», για να πάρει κάποιος «υπηκοότητα» μέσω γάμου πρέπει να έχει περάσει ένας χρόνος από την σύναψη του γάμου, όμως η Λόλα Καράχασαν συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των «προνομιούχων» κατόπιν προσπάθειας του «υπουργού εσωτερικών» μερικές βδομάδες μετά τον γάμο της.

«Όπως είναι γνωστό, ο Σεφά Καράχασαν, ο οποίος ήρθε στο νησί ως φοιτητής, είχε γίνει υπήκοος κατά την περίοδο του UBP και μετά είχε πάει στον στρατό. Ο Καράχασαν, που πέρασε άνετα την στρατιωτική του θητεία, είχε διοριστεί πρόσφατα ανταποκριτής της TRT χάρη στην εγγύτητά του με άτομα του ΑΚΡ και ο διορισμός είχε προκαλέσει αναταραχή στο ίδρυμα», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.