Παραδέχονται το αλαλούμ για την ασφάλεια στο Βασιλικό

Κυριάκος Χατζηγιάννης: «Δεν υπάρχει αστυνόμευση, πυρόσβεση, πυρασφάλεια, ούτε οδικό δίκτυο»

Παραδοχή του αλαλούμ που επικρατεί ανάμεσα στις κυβερνητικές υπηρεσίες σχετικά με τα έργα ασφάλειας του Ενεργειακού Κέντρου στο Βασιλικό υπήρξε χθες από πλευράς του προέδρου της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής και βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Κυριάκου Χατζηγιάννη. Η κοινοβουλευτική Επιτροπή επισκέφθηκε το Ενεργειακό Κέντρο και στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ομολόγησε στην ουσία την αποτυχία της κυβέρνησης, παραδεχόμενος ότι στην περιοχή του Βασιλικού δεν υπάρχει αστυνόμευση, πυρόσβεση, πυρασφάλεια, ούτε καν οδικό δίκτυο! «Οι σχετικές Υπηρεσίες θα πρέπει να κινηθούν με γρηγορότερους ρυθμούς», είπε ο κ. Χατζηγιάννης, ο οποίος μάλιστα κατήγγειλε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ότι δεν αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους.

Ερωτηθείς για το θέμα της έλλειψης συντονισμού των υπηρεσιών, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής απάντησε ότι έχουν προχωρήσει αρκετά πράγματα, αλλά ταυτόχρονα παραδέχθηκε ότι υπάρχουν μεγάλα κενά στην πυρόσβεση και στην αστυνόμευση, ομολογώντας μάλιστα ότι βασικά πράγματα αφήνονται στην τύχη. «Δεν μπορεί η περιοχή να αστυνομεύεται με απλές περιπολίες μια στο τόσο, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε η ηλεκτρονική παρακολούθηση, αφού ενδέχεται να υπάρξει κίνδυνος κάποιας σχεδιασμένης επίθεσης στην περιοχή», είπε, φέρνοντας ένα παράδειγμα και συνέχισε: «Δεν μπορεί όλα αυτά να τα αφήνουμε στην τύχη, τα οποία μπορεί και να μη συμβούν. Πρέπει να λογαριάζουμε ότι αυτά είναι στη σφαίρα του εφικτού, του δυνατού και μπορεί κάποιος, για τις δικές του σκοπιμότητες, να κτυπήσει τα εθνικά συμφέροντα σ’ αυτή την περιοχή όχι μόνο από λάθη, αλλά μπορεί να συμβεί και τρομοκρατική επίθεση», είπε.

Εκ μέρους των κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, ο κοινοτάρχης Καλαβασού, Λευτέρης Φωκά, επανέλαβε την ανησυχία των κατοίκων, αναδεικνύοντας επίσης την παντελή έλλειψη συντονισμού. Όπως χαρακτηριστικά είπε, αντί να ολοκληρωθούν πρώτα οι υποδομές και μετά να μεταφερθούν τα υγρά καύσιμα και το υγραέριο, έγινε το αντίστροφο. «Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και αυτή τη στιγμή τρέχουμε να προλάβουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινοτήτων Βασιλικού. Είπε, τέλος, ότι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε μια μεγάλη καταστροφή οφείλεται στην τύχη, αφού μέχρι στιγμής υπήρξαν 15 ατυχήματα στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από τα κοντινότερα σπίτια.

Τάσος Περδίος

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.