Παραδίδεται σήμερα ο φάκελος της έρευνας για τη μόλυνση 8 ασθενών μετά από επέμβαση

Σήμερα αναμένεται να παραδοθεί στη Νομική Υπηρεσία, ο φάκελος για την υπόθεση μόλυνσης οκτώ ασθενών, μετά από επέμβαση καταρράκτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία. Πρόκειται για έκθεση που αποτελείται από 7 box files. Σύμφωνα με πηγές, η Αστυνομία δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις και εισηγήσεις στη Νομική Υπηρεσία, σε ότι αφορά τις ευθύνες οι οποίες όπως πληροφορείται ο ΑΣΤΡΑ δεν βαραίνουν μόνο το ιδιωτικό νοσοκομείο. Λήφθηκαν καταθέσεις από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, από τους ασθενείς αλλά και από εξειδικευμένους λοιμωξιολόγους και οφθαλμίατρους.

Ωστόσο φαίνεται να υπάρχει επιφυλακτικότητα από την πλευρά της Αστυνομίας σε ότι αφορά την τελική απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας και κατά πόσον θα συνάδει με τα συμπεράσματα του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος ακόμη και σήμερα μπορεί να βρεθεί στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος υπάρχει πιθανότητα να μην συμφωνεί με τις εισηγήσεις της Αστυνομίας. Πάντως η Γενική Εισαγγελία είναι αυτή που θα αποφασίσει ποιοι και πόσοι θα παραπεμφθούν στο Δικαστήριο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.