Παραδίδονται στους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων οι κάλπες (φωτογραφίες)

Παραδίδονται σήμερα οι κάλπες στους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων, ενώ όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των εκλογών της Κυριακής, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο βοηθός έφορος εκλογής, Μενέλαος Βασιλείου.

Ανέφερε ότι οι κάλπες θα είναι ανοικτές την Κυριακή από τις 7 το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα, με μια ώρα διάλειμμα από τις 12 μέχρι τη μία το μεσημέρι. Πρόσθεσε ότι όλες οι κάλπες σε Κύπρο και εξωτερικό θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα ώρα Κύπρου.

Ο κ. Βασιλείου εκτίμησε ότι η ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος θα γίνει γύρω στις 8 και 30 το βράδυ, ίσως με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω του μεγάλου αριθμού των υποψηφίων.

Υπενθύμισε ότι μέσα στα εκλογικό κέντρο είναι υποχρεωτικό να φοράνε μάσκα όσοι εργάζονται στο χώρο και όσοι νοσούν από Covid, ενώ συστήνεται και στους ψηφοφόρους χωρίς να είναι υποχρεωτικό.

Για τους ηλικιωμένους εξήγησε ότι θα πρέπει να πάνε στην κάλπη καθώς δεν υπάρχει εξ αποστάσεως ψηφοφορία, ενώ για τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει να ενημερωθεί η υπηρεσία για να δώσει πρόσβαση σε χώρους όπου θα υπάρχουν ειδικοί θάλαμοι.

323 εκλογικά κέντρα στη Λεμεσό

Σε ετοιμότητα η επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού για την ομαλή διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 5ης Φεβρουαρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο έφορος εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, έπαρχος Μάριος Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, η παράδοση των καλπών στους προέδρους των εκλογικών κέντρων ξεκίνησε στις 8:00, από το χώρο της Α’ Αστική Λεμεσού και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12:30.

Συνολικά, την Κυριακή των εκλογών, θα λειτουργήσουν 323 εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν 154.778 εκλογείς, αριθμός αυξημένος κατά 1.8% από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές του 2018. Από το σύνολο των εκλογέων, οι 232 είναι Τουρκοκύπριοι, που θα ψηφίσουν σε 47 εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον έφορο εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, για την όλη διαδικασία θα εργαστούν γύρω στους 1.550 υπάλληλοι από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και 63 άνεργοι πτυχιούχοι.

Στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Λανίτειο Λύκειο, Κέντρο Α΄, θα ψηφίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ( 9:30), ενώ από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στη Λεμεσό ψηφίζει και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, στο Γυμνάσιο Νεάπολης, Κέντρο Β΄ (11:45).

Από τους υποψήφιους για την προεδρία της Δημοκρατίας, στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού ψηφίζουν τρεις υποψήφιοι και συγκεκριμένα, ο Λούκας Σταύρου, στο Συνεδριακό Κέντρο Ομόδους (11:00), η Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός, στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Γερμασόγειας (13:15) και ο Ανδρόνικος Ζερβίδης, στο Πολυδύναμο Κέντρο Φοινικαριών (15:15).

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy