Παραδοχή Καδή: Ευθύνες κράτους για μη συστηματική επόπτευση λειτουργίας εργοστασίων στο Βασιλικό

Έχει ευθύνες και το κράτος για τη μη συστηματική επόπτευση της λειτουργίας των εργοστασίων στην περιοχή Βασιλικού παραδέχθηκε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Υπουργός Γεωργίας.

Ο Κώστας Καδής ανέφερε ότι η χθεσινοβραδινή συνάντηση με τους κοινοτάρχες έχει αποσυμφορήσει λίγο την κατάσταση, λέγοντας ότι ήδη έχουν προταθεί λύσεις και ενέργειες που θα γίνουν σύντομα.

Αναφέρθηκε στην πρόσληψη επιθεωρητή από το Τμήμα Περιβάλλοντος που θα διαλέξουν οι κοινότητες, με σκοπό να γίνεται συστηματικός έλεγχος και επιτήρηση των εργοστασίων που λειτουργούν στην περιοχή και αν αυτά τηρούν τους όρους αδειοδότησης.

Επανέλαβε ότι υπήρχαν αστοχίες στην περιοχή και δεν λειτούργησαν σωστά κάποια πράγματα.

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος επικοινώνησε χθες προσωπικά με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος εξέφρασε την προθυμία να συναντηθεί με τους κοινοτάρχες των επηρεαζόμενων περιοχών.

Παράλληλα, ο Υπουργός Γεωργίας σημείωσε ότι δεν δόθηκε υπόσχεση για ανάκληση της απόφασης για τα ασφαλτικά, λέγοντας ωστόσο ότι δε θα γίνει οποιαδήποτε μετακίνηση αν δεν λυθούν τα προβλήματα στην περιοχή και αν δεν ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΕΔΑ Πεντακώμου και Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς Δώρος Αντωνίου, χαιρέτισε το γεγονός ότι οι κάτοικοι προχώρησαν στην άρση των μέτρων και κινητοποιήσεών τους.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπουν οι βάσεις για να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον και να βρεθούν μόνιμες λύσεις.

Σημείωσε ωστόσο ότι συμμερίζονται τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής.

Κοινότητες Βασιλικού: Άρουν τα μέτρα και τις κινητοποιήσεις μετά από υποσχέσεις ΠτΔ – Καδή

Άρουν τα μέτρα και τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι των εννιά κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των εννιά κοινοτήτων και κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκά, ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι χθες βράδυ έλαβαν υποσχέσεις πως θα βελτιωθεί η κατάσταση στις βιομηχανίες της περιοχής και θα υπάρχει συνεχής έλεγχος με την πρόσληψη ειδικού επιθεωρητή.

Ανέφερε επίσης ότι είναι ικανοποιημένοι με την υπόσχεση ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα τους δεχτεί περί τα τέλη Ιουλίου.

Όπως είπε, έχουν άρει προσωρινά τα μέτρα αντίδρασης, μέχρι τη συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, λέγοντας ότι στη συνέχεια θα αποφασίσουν τα επόμενά τους βήματα.

Παράλληλα, ο κ. Φωκά σημείωσε ότι η φωτιά καίει ακόμα στον ΟΕΔΑ Πεντακώμου, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να καίει για πολλές μέρες ακόμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy