Παραδοχή Πεσκόφ για «σημαντικές» απώλειες Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία

FILE PHOTO: Kremlin spokesman Dmitry Peskov listens during Russian President Vladimir Putin's annual end-of-year news conference in Moscow, Russia December 19, 2019. REUTERS/Evgenia Novozhenina/File Photo NO RESALES. NO ARCHIVES

Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο βρετανικό Sky News το βράδυ της Πέμπτης ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έχουν υποστεί «σημαντικές» απώλειες, λέγοντας ότι οι θάνατοι αυτοί είναι μια τραγωδία.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως η ρωσική «επιχείρηση» θα επιτύχει τους στόχους της «τις προσεχείς ημέρες», λέγοντας ότι η σύρραξη θα τερματιστεί είτε όταν συμβεί αυτό είτε μέσω των διαπραγματεύσεων. Εκτίμησε ότι μια διπλωματική λύση είναι μεν δυνατή, αλλά θα εξαρτηθεί από το πώς θα αντιδράσει η ουκρανική πλευρά στα ρωσικά αιτήματα.

Απέρριψε εκ νέου κάθε κατηγορία περί δολοφονίας αμάχων και διάπραξης εγκλημάτων πολέμου από τους Ρώσους στρατιώτες, χαρακτηρίζοντας «ψευδή», «στημένα» και «προϊόν δυτικής σκευωρίας» ακόμα και τα βίντεο που προβλήθηκαν κατά τη συνομιλία του με τον παρουσιαστή του Sky News Μαρκ Όστιν.

Ο κ. Πεσκόφ είπε επίσης ότι η Ρωσία είναι «βαθιά πεπεισμένη» πως το ΝΑΤΟ είναι μια μηχανή σύγκρουσης και όχι μια ειρηνική συμμαχία. «Ο κύριος σκοπός ύπαρξής του είναι να αντιπαρατίθεται στη χώρα μας», σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι μια πιθανή ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα σήμαινε πως η Ρωσία θα έπρεπε να αναβαθμίσει την ασφάλεια στη δυτική της πτέρυγα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy