Παράδοση οικονομικής βοήθειας ύψους €500.000 σε πυρόπληκτους από τον κ. Ανδρέα Παπαέλληνα

Έλα στο Google News

 

  • Απευθείας οικονομική στήριξη σε ανθρώπους που ζουν και εργάζονται μόνιμα στις πυρόπληκτες περιοχές

Στην υλοποίηση της προσωπικής δέσμευσης που ανέλαβε για άμεση ανακούφιση των πυρόπληκτων στις κοινότητες της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας προχώρησε ο Πρόεδρος του ΔΣ των Υπεραγορών Αλφαμέγα κ. Ανδρέας Παπαέλληνας.

Μια βδομάδα μετά τη σχετική ανακοίνωση για παροχή οικονομικής στήριξης ύψους €500.000 και κατόπιν συνεννόησης με τους κοινοτάρχες των επηρεαζόμενων κοινοτήτων από την καταστροφική πυρκαγιά σε ό,τι αφορά τον τρόπο διάθεσης του χρηματικού ποσού, ο κ. Ανδρέας Παπαέλληνας επισκέφθηκε σήμερα τον Αρακαπά. Συνοδευόμενος από τον Διευθύνων Σύμβουλο των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Γιώργο Θεοδότου και τη διευθυντική ομάδα της εταιρείας, παρέδωσε κατ’ ιδίαν σε πληγέντες από την πυρκαγιά επιταγές συνολικής αξίας €400.000. Υπενθυμίζεται ότι άλλες €60.000 θα δοθούν στις οικογένειες των τεσσάρων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί για την αγορά πυροσβεστικών οχημάτων.

Οι επιταγές παραδόθηκαν σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής των οποίων τα σπίτια και οι επιχειρηματικές μονάδες έχουν καταστραφεί. Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαέλληνας ευχαρίστησε τους κοινοτάρχες των επηρεαζόμενων περιοχών για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι μετά από συνεννόηση μαζί τους κρίθηκε σκόπιμο όπως η οικονομική βοήθεια που είχε ανακοινώσει διατεθεί για τη στήριξη των οικογενειών που διατηρούν μόνιμη κατοικία στην περιοχή και των επιχειρηματιών που έχασαν τη ζήση τους. «Η βοήθεια αυτή είναι μόνο ένα μικρό λιθαράκι για να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. Η επόμενη μέρα για τους πυρόπληκτους θα εξαρτηθεί, όχι μόνο από το είδος και το μέγεθος της κρατικής και ιδιωτικής στήριξης που θα τους παρασχεθεί, αλλά και από τη συνέπεια που θα επιδειχθεί» επεσήμανε.

Ακολούθως, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Γιώργος Θεοδότου, παρέδωσε στις τοπικές αρχές της περιοχής επιπλέον δωροεπιταγές αξίας €100.000 από τις Υπεραγορές Αλφαμέγα που θα διατεθούν στους μόνιμους κατοίκους των εννέα χωριών που έχουν πληγεί, για την κάλυψη άμεσων αναγκών σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Όπως ανέδειξε ο κ. Θεοδότου «ως μία κοινωνικά ευαίσθητη εταιρεία, θεωρήσαμε ελάχιστη υποχρέωσή μας να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, συμβάλλοντας στην άμεση ανακούφισή τους».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.