Παραδόθηκε στους πιστούς του προσφυγικού συνοικισμού Φρενάρους ο Ναός Αποστόλου Ανδρέα

Ï Ìçôñïðïëéôçò Âáóßëåéïò èåìåëßùóå ôïí Íáü ôïõ Áðïóôüëïõ ÁíäñÝá óôï óõíïéêéóìü ÖñåíÜñïõò ËÅÆÁÍÔÁ – ÄÞìáñ÷ïé êáé ÊïéíïôÜñ÷åò ôçò åëåýèåñçò åðáñ÷ßáò Áììï÷þóôïõ óôçñßæïõí ôïí Ìçôñïðïëßôç Âáóßëåéï

Ο Ιερός Ναός του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, που θα καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες των πιστών του προσφυγικού συνοικισμού Φρενάρους, παραδόθηκε επίσημα την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Την ακολουθία του θεμέλιου λίθου τέλεσε ο Μητροπολίτης Βασίλειος και σ’ αυτήν συμμετείχαν ιερείς της Κοινότητας Φρενάρους και άλλοι κληρικοί Δήμων και Κοινοτήτων. «Σήμερα που όλοι έχουμε τη σκέψη και τα βλέμματά μας στο κατεχόμενο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, θεμελιώνουμε αυτό τον Ναό επ΄ ονόματι του Πρωτοκλήτου Αποστόλου, με την ευχή ν’ αναδειχθεί και αυτό ένα πνευματικό καταφύγιο για τους πιστούς της κοινότητας και του προσφυγικού συνοικισμού» ανέφερε ο Κωνσταντίας Βασίλειος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου.

Εξήγησε ότι μεταξύ των αντικειμένων που τοποθετήθηκαν στον θεμέλιο λίθο είναι και χώμα από την κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Ανδρέου στην Καρπασία.

Σημειώνεται ότι στην ακολουθία παρέστησαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, ο Κοινοτάρχης Φρενάρους Μιχάλης Χατζηγιώρκας, ο βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Κάρουλλας, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Καλός, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο Κοινοτάρχης Αχερίτου-Βρυσούλλων Μιχάλης Καούνας, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι τοπικοί φορείς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.