Παραιτείται ο αρχηγός του τ/κ Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Όζγιγτ

Ο αρχηγός του τ/κ Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΕΕ), Τζεμάλ Όζγιγτ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στα κεντρικά όργανα του κόμματος του την παραίτηση του από το αξίωμα του ηγέτη του κόμματος.

Ο κ. Όζγιγιτ ανακοίνωσε την απόφαση της παραίτησης μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των χθεσινών «εκλογών».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το ΚΚΔ στη χθεσινή αναμέτρηση έλαβε ποσοστό της τάξης του 4,42%. Το «εκλογικό μέτρο» στα κατεχόμενα είναι το 5%. Έτσι, το ΚΚΔ δεν κατάφερε να εισέλθει στη νέα «βουλή».

Ανακοινώνοντας την παραίτηση του, ο κ. Όζγιγιτ είπε ότι το αποτέλεσμα των «εκλογών» είναι κατώτερο από αυτό που ανέμενε το ΚΚΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Όζγιγιτ, το αποτέλεσμα των «εκλογών» θα αναλυθεί στα κεντρικά όργανα του ΚΚΔ και στην συνέχεια θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τις εξελίξεις που δρομολογούνται στο εσωτερικό του κινήματος.

Για την αποτυχία του ΚΚΔ στις «εκλογές» μίλησε στον τ/κ Τύπο και ο γενικός γραμματέας του κινήματος, Χαλίλ Χιζάλ. Σύμφωνα με τον κ. Χιζάλ το αποτέλεσμα απογοήτευσε το τ/κ κίνημα των σοσιαλδημοκρατών. «Συμπεριλαμβανόμενου και εμού, η διοίκηση του κόμματος απέτυχε. Πρέπει τώρα να πληρώσουμε το [πολιτικό] αντίτιμο. Πρέπει να λειτουργήσει ο μηχανισμός της παραίτησης», δήλωσε ο κ. Χιζάλ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα κατεχόμενα, κατά τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αξιολογηθεί στο ΚΚΔ η απόφαση της παραίτησης του κ. Όζγιγιτ. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η παραίτηση, στο ΚΕΔ θα ξεκινήσει διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας.

Την προηγούμενη περίοδο, το ΚΚΔ ήταν ένα από τα δυο τ/κ κόμματα που στη «βουλή» επέμεναν στη σημασία της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Το 2015 το ΚΚΔ υποστήριξε την υποψηφιότητα του Μουσταφά Ακιντζί για την ηγεσία των Τ/κ. Ο κ. Ακιντζί παρά το γεγονός ότι διατηρεί στενές σχέσεις με το κόμμα την προηγούμενη περίοδο δεν υποστήριξε δημοσίως τους «υποψήφιους» του κινήματος στις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.