Παραιτήσεις και τριγμοί στην ΕΔΕΚ: Στα άκρα η κόντρα Σιζόπουλου-Παπαδάκη

Θα μηνύσει τον Σιζόπουλο για συκοφαντική δυσφήμηση ο Παπαδάκης - Δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία δικαστική απόφαση και κανένα δικαστήριο δεν θα αποφασίσει ποιος θα είναι μέλος του κόμματος και ποιος δεν θα είναι, λέει ο Σιζόπουλος

Όλοι θα κριθούμε για τους χειρισμούς μας από το αποτέλεσμα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, σχολίασε ο Μαρίνος Σιζόπουλος την διαγραφή.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ απέρριψε τις κατηγορίες ότι εξουδετέρωσε ένα στέλεχος το οποίο πιθανόν θα διεκδικούσε την προεδρία του κόμματος, λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα ανθυποψηφίου του, αφού με βάση το καταστατικό οι θητείες του προέδρου είναι δύο ενώ υπάρχει και πρόνοια ότι όσοι κατέχουν πολιτειακά αξιώματα δεν μπορούν να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος. Ο κ. Σιζόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα συγκληθεί συνέδριο, όπως υπάρχει αίτημα, και ότι η ηγεσία του κόμματος θα ενημερώσει τα κομματικά μέλη για τα συμβάντα.


Τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί στοιχεία διαφθοράς μέσα στο κόμμα, όταν το κόμμα πολεμά τη διαφθορά και τα σκάνδαλα μέσα στην κοινωνία.

Όπως ανέφερε, καταβλήθηκαν προσπάθειες από διάφορους για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι του κόμματος ο κ. Παπαδάκης και ο ίδιος οδήγησε τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τους λόγους της συμπεριφοράς του κ. Παπαδάκη.
Απέρριψε ότι η απόφαση ήταν προειλημμένη, λέγοντας ότι όλες οι αποφάσεις σε όλα τα αρμόδια σώματα ήταν ομόφωνες. Αν ο κ. Παπαδάκης, σημείωσε, πίστευε ότι ήταν ανυπόστατα τα όσα λέγονταν, είχε την ευκαιρία να παραστεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο το Σάββατο και να αντικρούσει τις κατηγορίες.

Σημείωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία δικαστική απόφαση και κανένα δικαστήριο δεν θα αποφασίσει ποιος θα είναι μέλος του κόμματος και ποιος δεν θα είναι.


Παπαδάκης: Συκοφαντική δυσφήμηση από τον Σιζόπουλο

Για παρωδία έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης μετά τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση του πειθαρχικού Συμβουλίου για διαγραφή του από το μητρώο του κόμματος. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ επισήμανε ότι κανένας δεν μπορεί να κόψει την επαφή του με τα μέλη του κινήματος. Τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και η μικρή του παρέα εκτέλεσαν αυτό το οποίο προαποφασίστηκε και δεν τα κατάφεραν όπως είπε κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή παρωδία.

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι υπάρχουν σκιές και υπονοούμενα και για αυτό το λόγο σημείωσε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια. Επίσης, τόνισε ότι ένα κόμμα που έδωσε αγώνα και αίμα για την δημοκρατία, δε μπορεί να φτάνει στο σημείο να θεωρεί ότι είναι υπεράνω των νόμων του τόπου και αυτό όπως είπε είναι κατάντια και αντικομματική συμπεριφορά. Πρόσθεσε ότι η ΕΔΕΚ τη δεδομένη στιγμή κινείται μακριά από τις αρχές και τις αξίες του σοσιαλισμού.


Επίσης, τόνισε ότι θα παραμείνει ο ΕΔΕΚίτης ευρωβουλευτής στην πολιτική ομάδα των σοσιαλιστών και δημοκρατών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο ευρωβουλευτής είπε πως θα μηνύσει τον Μαρίνο Σιζόπουλο για συκοφαντική δυσφήμηση οπόταν η κόντρα μεταξύ των δύο θα οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.