Παραίτηση Προδρόμου ζητά το ΑΚΕΛ

Έλα στο Google News

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την παραίτηση του Πρόδρομου Προδρόμου από τη θέση του Υπουργού Παιδείας, υποδεικνύει το ΑΚΕΛ.

Ο Βουλευτής του κόμματος Χρίστος Χριστοφίδης κατηγόρησε τον κ. Προδρόμου ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του και ρίχνει τις ευθύνες του αλλού καλυπτόμενος από άλλους, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις του ίδιου του Υπουργού Παιδείας.

Αναφέρθηκε τόσο στην απόφαση του Υπουργού Παιδείας να σκιστούν σελίδες από βιβλίο των Αγγλικών της Μέσης Εκπαίδευσης, όσο και για την πειθαρχική δίωξη του Εκπαιδευτικού Γιώργου Γαβριήλ για τους πίνακες του.

Ο κ. Χριστοφίδης έκανε λόγο για πρωτοφανές άδειασμα του κ. Προδρόμου από τον ίδιο το Γενικό Εισαγγελέα στους ισχυρισμούς του ότι απόφαση για την πειθαρχική δίωξη του εκπαιδευτικού είναι ευθύνη του κ. Σαββίδη.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο κ. Προδρόμου πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει μόνο ο δρόμος της πολιτικής ευθιξίας και του σεβασμού με το να παραιτηθεί, κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.

Ξεκρέμαστο άφησε τον Προδρόμου και ο Γεν. Εισαγγελέας για το θέμα Γιώργου Γαβριήλ

Ξεκρέμαστο άφησε τον Υπουργό Παιδείας ο Γενικός Εισαγγελέας για τους ισχυρισμούς του πρώτου ότι η απόφαση για παραπομπή του καθηγητή Γιώργου Γαβριήλ ενώπιον της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, για το περιεχόμενο των έργων του λήφθηκε από τη Νομική Υπηρεσία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ερωτηθείς σχετικά με τις τοποθετήσεις του κ. Προδρόμου, εξέφρασε έκπληξη γι’ αυτές, ξεκαθαρίζοντας ότι η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας λειτουργεί ως νομικός σύμβουλος του κράτους και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Παιδείας και δεν έχει τη δικαιοδοσία να λάβει απόφαση για έναρξη ή διακοπή πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του καθηγητή.

Μια τέτοια απόφαση, είπε, μπορεί να ληφθεί μόνο από την αρμόδια αρχή που θεωρεί ότι οι πράξεις του κ. Γαβριήλ περιέχουν πειθαρχικές ευθύνες, που είναι το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας.

Η νομική υπηρεσία, είπε ο κ. Σαββίδης, απλώς αξιολόγησε το μαρτυρικό υλικό που συνέλεξε η έρευνα, την οποία διεξήγαγε το Υπουργείο Παιδείας και έθεσε γεγονότα σε κάποιο πλαίσιο.

Υπέδειξε μάλιστα ότι μπορεί κάποια ενέργεια του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού να εμπίπτει τυπικά σε πλαίσιο πειθαρχικής ευθύνης, αλλά δε σημαίνει ότι αυτό πρέπει απαραίτητα να οδηγεί στην έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.