Παραιτήθηκε ο Γιαννάκη μετά το σκάνδαλο πλαστογράφησης – Η ανακοίνωση του Προεδρικού

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη παραχωρεί συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα εξαγγείλει τη Διαβούλευση για την Εθνική Στρατηγική για την Ενεργό Πολιτότητα και τον Εθελοντισμό, Λευκωσία 04 Μαρτίου 2021.

Την παραίτηση του υπέβαλλε ο Επ. Εθελοντισμού, Γιαννάκης Γιαννάκη, μετά το σκάνδαλο που προέκυψε με την υπόθεση πιθανής διάπραξης πλαστογραφίας.

Με μία λακωνική γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου, ενημερώνει πως Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη η οποία υπεβλήθη χθες.

Πρόκειται για υπόθεση που διερεύνησε η Ελεγκτική Υπηρεσία και αφορά τον Επίτροπο Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαραυγή, η υπόθεση πιθανής διάπραξης πλαστογραφίας έχει τεθεί ενώπιον του Αρχηγού Αστυνομίας.

Κατόπιν καταγγελίας, η Ε.Υ. διενέργησε έλεγχο στα έγγραφα που βρίσκονται στον προσωπικό φάκελο του κ. Γιαννάκη όταν προσλήφθηκε στον ΟΝΕΚ. Ο κ. Γιαννάκη απασχολήθηκε στον ΟΝΕΚ από τον Ιούνιο του 1996 και μονιμοποιήθηκε με απόφαση της 5/12/2007. Το 2013 διορίστηκε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη ως Επίτροπος Εθελοντισμού. Στις αιτήσεις του αναφέρει ότι είναι κάτοχος πτυχίου πανεπιστημίου στην Πολιτική Μηχανική.

Σύμφωνα με την Ε.Υ. μεταξύ άλλων διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα: «Το απολυτήριο Λυκείου είναι εμφανώς παραποιημένο, αφού οι αριθμητικοί βαθμοί των περισσότερων μαθημάτων έχουν αλλοιωθεί προς τα πάνω και δεν συνάδουν με την περιγραφή του βαθμού ολογράφως. Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, ολογράφως αναγράφεται “Thirteen”, αλλά ο αριθμός έχει αλλοιωθεί σε 19. Ο γενικός βαθμός του απολυτηρίου (17 2/12) είναι επίσης τροποποιημένος με το χέρι και δεν συνάδει με τον πραγματικό».

Cache 728X3000 Analog Medium 1199558 2464098 2552021 3912151197120000 83C42Bb5 Eb8F 4Cfe 86A8 28537F8096B01

Το πολύ κακής ποιότητας και περίεργης εμφάνισης αντίγραφο του πτυχίου πανεπιστημίου δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τη γνησιότητά του. Δεν συνάδει με τις αναμενόμενες πληροφορίες που αναγράφονται σε ένα τέτοιο έγγραφο.

Στις δύο αιτήσεις που υπέβαλε στον ΟΝΕΚ, σε σχέση με τη διάρκεια φοίτησής του στο πανεπιστήμιο, δεν συνάδουν μεταξύ τους. Πάντα σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, ζητήθηκε από τον κ. Γιαννάκη να προσκομίσει τυχόν στοιχεία που να αποδείκνυαν ότι κατείχε πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών.

Capture 19

Ο κ. Γιαννάκη διαβίβασε φάκελο που περιέχει αντίγραφο του απολυτηρίου Λυκείου, με γενικό βαθμό 13 9/12, καθώς και αντίγραφο πτυχίου πανεπιστημίου, εντελώς διαφορετικό από εκείνο  που είναι καταχωρημένο στον ΟΝΕΚ.

Η Ε.Υ. σημειώνει ότι το απολυτήριο Λυκείου φαίνεται εκ πρώτης όψεως να είναι πραγματικό αντίγραφο του γνήσιου, ενισχύοντας το ενδεχόμενο να είναι πλαστό αυτό που είναι καταχωρημένο στον ΟΝΕΚ.

Δείτε επίσης: Αύξηση μισθού κατα €2000, παράταση απόσπασης και με βοηθούς για τον Επίτροπο …Εθελοντισμού

Σε αντίθεση με το αντίγραφο του πτυχίου πανεπιστημίου που είναι καταχωρημένο στον ΟΝΕΚ, το αντίγραφο πτυχίου πανεπιστημίου έχει τα εξωτερικά γνωρίσματα ενός κανονικού πτυχίου αν και είναι περίεργο που ούτε αυτό φέρει βαθμό. Το πτυχίο εκδόθηκε στις 29/6/1992 και φαίνεται να προσυπογράφεται από τέσσερα πρόσωπα, κανένα από τα οποία δεν βρισκόταν σε αυτή τη θέση την επίμαχη χρονική περίοδο, καταλήγει η έκθεση του Γ. Ελεγκτή.

Cna T610Edd48A261481E9988Fe3984Ea62D81

 

Ενώπιον του Αρχηγού

«Παρ’ όλο που σε αυτό το στάδιο η Ε.Υ. δεν καταλογίζει τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος στον κ. Γιαννάκη, εντούτοις λόγω των σοβαρών ερωτημάτων που προκύπτουν, το θέμα τέθηκε ενώπιον του Αρχηγού της Αστυνομίας, για να προβεί στη διερεύνησή του ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί οποιοδήποτε αδίκημα, όπως πλαστογραφία του απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι καταχωρημένο στον ΟΝΕΚ και πλαστογραφία των δύο πτυχίων πανεπιστημίου». Η Έκθεση κοινοποιήθηκε στο Προεδρικό και τον ΟΝΕΚ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.