Παραιτήθηκε από συντονιστής της μονάδας Covid του Νοσ. Αναφοράς ο Δρ. Κυπρή – «Δεν πρέπει να επιλέγουμε συγγενείς λόγω πολιτικών πεποιθήσεων»

Την παραίτηση του από συντονιστής της μονάδας Covid του Νοσοκομείου Αναφοράς Αμμοχώστου, ανακοίνωσε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ γιατρός Χρήστος Κυπρής.

Εξέφρασε τη λύπη και τη συγνώμη του για το γεγονός ότι στοχοποιήθηκε ο υπουργός Υγείας του οποίου το όνομα άδικα χρησιμοποιήθηκε για να μπει άτομο στο νοσοκομείο για επίσκεψη σε συγγενή του. Διέψευσε μάλιστα αναφορές της διευθύντριας του νοσοκομείου Αμαλίας Χατζηγιάννη η οποία μιλώντας χθες στον ΑΣΤΡΑ είπε ότι προχώρησε σε επίπληξη του κυρίου Κυπρή για την ανάρτησή του, ότι με μέσον, άτομα εισήλθαν στο Νοσοκομείο για να αποχαιρετήσουν συγγενή τους με κορωνοϊό. Η κυρία Χατζηγιάννη διέψευσε κατηγορηματικά ότι συνέβη κάτι τέτοιο και επισήμανε ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να δημοσιεύει πράγματα που δεν ευσταθούν.

Ο κ. Κυπρή τόνισε ότι ουδέποτε λέει ψέματα και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν πρωτόκολλα που να αφορούν όλους τους συγγενείς οι οποίοι θέλουν να αποχαιρετίσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Δεν πρέπει να επιλέγουμε συγγενείς λόγω πολιτικών πεποιθήσεων ή κοινωνικού στάτους, υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να παραμείνει συντονιστής της μονάδας Covid στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενόσω συνεχίζεται η αδικία, με την οποία δεν μπορεί να συμβιβαστεί, και να επιτρέπεται η είσοδος σε κάποιους πολίτες να αποχαιρετούν δικά τους άτομα και σε κάποιους άλλους όχι.

Αξίζει να σημειωθεί πως με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Κυπρή ενημέρωσε πως θα συνεχίζει να εργάζεται στην μονάδα Covid του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ενώ θα συνεχίσει τον παγκύπριο συντονισμό όσον αφορά τις εισαγωγές ασθενών στα Νοσοκομεία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy