Παρακολουθήσεις τηλεφώνων προωθεί η τουρκική “πρεσβεία” στα κατεχόμενα

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για ενδεχόμενη «νομοθεσία» για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Την δυνατότητα τηλεφωνικής παρακολούθησης όλων των πολιτών που ζουν στο ψευδοκράτος δίδει η νέα «νομοθεσία περί ποινών», σύμφωνα με τον πρόεδρο της κίνησης Ανωνύμων, του Τ/κ δικηγόρου και ακτιβιστή, Μπαρίς Μάμαλι.
 
Σύμφωνα με την γραπτή του δήλωση ο Μάμαλι είπε ότι η πολιτιστική αντίληψη, η ανεκτικότητα και το δίκαιο δεν συνάδουν με αυτή την «νομοθεσία» προσθέτοντας ότι οι αλλαγές προωθούνται με την υπόδειξη ξένων κέντρων και την πίεση από αυτά, χωρίς να υπάρχει τέτοια ανάγκη. Θεωρεί δε ότι με την νέα «νομοθεσία» θα είναι εύκολο να αποκαλείς κάποιον τρομοκράτη,

«Ο στόχος είναι να μας στερήσει από την ελευθερία σκέψης και από τις πεποιθήσεις μας, δημιουργώντας φόβο πάνω μας». Δίδει το δικαίωμα, συμπλήρωσε, στην «αστυνομία» να έχει πρόσβαση σε όλες τις καταγεγραμμένες συνομιλίες χωρίς να έχει διαπραχθεί έγκλημα.
 
Το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος εξέδωσε ανακοίνωση εν τω μεταξύ, με την οποία καταδικάζει τις δηλώσεις του Τούρκου «πρέσβη», Ντεριά Κανμπάι για «νομικές μεταρρυθμίσεις» όσον αφορά την δράση «τρομοκρατικών οργανώσεων» στα κατεχόμενα, με τον Ιζέτ Ιζτζιάν να δηλώνει ότι εάν κάτι τέτοιο υπάρχει θα πρέπει να αντιμετωπιστεί εντός του νομικού πλαισίου του ψευδοκράτους.
 
Είναι ο Κανμπάι που ζήτησε από την «αστυνομία» την παρακολούθηση τηλεφώνων, σύμφωνα με τον Ιζτζιάν, ώστε να αποδειχθεί ποιοι είναι τα μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στα κατεχόμενα και να σταλούν οι Τούρκοι πολίτες που θα συλληφθούν γι’ αυτό στην Τουρκία, όπου θα γίνει η δίκη τους. Ο πρόεδρος του ΚΕΚ είπε ότι αυτό είναι και απαράδεκτο και επικίνδυνο.
 
Στο θέμα του Γκιουλέν αναφέρθηκε χθες στη διάσκεψη Τύπου ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν και είπε ότι Τουρκία και ψευδοκράτος πρέπει να είναι πιο ευαίσθητοι σε αυτό. Δεν είναι σωστό, πρόσθεσε, να μιλήσει δημόσια για τις σχέσεις μεταξύ κρατών – εννοώντας την Τουρκία και το ψευδοκράτος – σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να είμαστε πιο ευαίσθητοι, ειδικά σε θέματα τρομοκρατίας».
 
Αναφερόμενος στις πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται για τους τρεις τελευταίους επικεφαλής του «οργανισμού πολιτικής άμυνας» λόγω της συμμετοχής τους στην οργάνωση ΦΕΤΟ, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι είναι προφανές ότι τόσο αυτοί όσο και η Τουρκία είναι υποχρεωμένοι να είναι πολύ πιο ευαίσθητο σε αυτό το θέμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy