Παρακολουθήσεις – Ελλάδα: Γνωρίζουμε και ποιος έχει την ευθύνη της διαλεύκανσης και που βρίσκονται τα στοιχεία, λέει ο Τσίπρας

Τον αρμόδιο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος έχει αναλάβει την επίσημη έρευνα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, επισκέφθηκε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, κατόπιν των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για παρακολούθηση Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Εκφράζοντας την ανησυχία του για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια».

Μετά τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε ότι «οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για τη μετατροπή της ΕΥΠ σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, ακόμα και δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη δημοκρατία, τη θέτει σε διακινδύνευση».

«Εξέφρασα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις», επισήμανε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αποτελεί ευθύνη όλων να μην αφήσουν «αυτή τη βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικό μας σύστημα αλλά και πάνω από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας».

«Όλοι γνωρίζουμε ότι αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων, την διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, την αποκλειστική ευθύνη να χυθεί άπλετο φως την έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη», είπε.

«Και όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση τον νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Κλείνοντας, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον θεσμό της ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά και την ελπίδα ότι θα αποδειχθεί ότι οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμη.

Την επίσκεψη Τσίπρα στον Ισίδωρο Ντογιάκο σχολίασε, σε δήλωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι η Δικαιοσύνη πράττει το έργο της και «δεν επιτρέπει την παραμικρή σκιά».

«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα επιτελεί τον ρόλο της ως ένας εκ των βασικών πυλώνων της Δημοκρατίας μας. Απέναντι σε τεκμηριωμένες καταγγελίες και βάσιμους ισχυρισμούς, παρεμβαίνει και δεν επιτρέπει την παραμικρή σκιά. Το ίδιο είμαστε βέβαιοι ότι κάνει και σε ό,τι αφορά όσα δημοσιεύονται την τελευταία περίοδο», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτός είναι και ο μόνος θεσμικά ορθός τρόπος προκειμένου να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής σε ότι αφορά είτε τους αυτουργούς, είτε τους μυθοπλάστες», πρόσθεσε.

«Καλωσορίζουμε στην αντίληψη αυτή και τον κ. Τσίπρα ο οποίος εξέφρασε σήμερα την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy