Παρακολουθήσεις: «Εταιρεία σε κεντρικό δρόμο της Λευκωσίας χρησιμοποιεί Drone» (ηχητικό)

«Παρακολουθούν όποιον θέλουν και γίνονται κυρίαρχοι στα κινητά χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, αφού τίποτα δεν μπορεί να ανιχνευθεί»

Υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες που ασχολούνται με τις παρακολουθήσεις και ο Φάνης Μακρίδης, δημοσιογράφος στον Φιλελεύθερο, δήλωσε σήμερα στον ΑΣΤΡΑ ότι εταιρεία που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Λευκωσίας, χρησιμοποιεί drone.

Ο κ. Μακρίδης εξήγησε ότι πετούν drone, παρακολουθούν όποιον θέλουν και γίνονται κυρίαρχοι στα κινητά χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, αφού τίποτα δεν μπορεί να ανιχνευθεί.

Ο κύριος Μακρίδης μίλησε για ασυδοσία σε σχέση με τα λογισμικά παρακολουθήσεων αφού δεν είναι μία αλλά περισσότερες οι εταιρείες που κάνουν ότι θέλουν.

Όπως εξήγησε, παράγουν λογισμικά, τα εξάγουν, ενώ κάνουν ανενόχλητοι και επιδείξεις των προϊόντων τους και δεν υπάρχει διάθεση από τις αρχές να παρέμβουν.

[yarpp]

Υπενθύμισε ότι παλαιότερα συνελήφθησαν 2 πρόσωπα με κατασκοπευτικά όργανα στην κατοχή τους αλλά η υπόθεση έκλεισε έτσι απλά.

Έγινε επίσης αναφορά στον ΔΗΣΥ ότι αγόρασε τέτοιο λογισμικό από την εταιρεία του κυρίου Άβνι, ενώ τόνισε και την ύπαρξη email προς συγκεκριμένο πρόσωπο που εργάζεται στον ΔΗΣΥ για να παρέμβει στο Υπουργείο Εμπορίου ώστε να εξαχθεί λογισμικό στην Ολλανδία.

Ο Φάνης Μακρίδης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν κανονισμοί και πρωτόκολλα για το πώς χρησιμοποιούνται αυτά τα μηχανήματα και δεν υπήρξε ποτέ βούληση από την κυβέρνηση να καταθέσει στην Βουλή τέτοιους κανονισμούς.

Μακάριος Δρουσιώτης: Κάποιοι στην Κύπρο επιχείρησαν να εμποδίσουν τη συνάντηση ευρωβουλευτών μαζί μου

Από την πλευρά του, ο Μακάριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι ο ίδιος είναι σε επικοινωνία με την Pega εδώ και ένα μήνα και κάποιοι από την Κύπρο επιχείρησαν μέσω του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος να εμποδίσουν την συνάντηση των ευρωβουλευτών μαζί του.

Ο κύριος Δρουσιώτης σημείωσε ότι δεν παρακολουθείται όλος ο πληθυσμός αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα που θεωρούνται στόχοι.

Γιώργος Γεωργίου: Βουνό τα στοιχεία…

Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Pega Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε ότι είναι βουνό τα στοιχεία και οι πληροφορίες και μπορεί ο Γενικός Εισαγγελέας να διατάξει έρευνα για τις παρακολουθήσεις.

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ έψεξε το γεγονός ότι και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης λέει ότι βλέπουν φαντάσματα όσοι ασχολούνται με το θέμα.

Τόνισε ότι υπάρχει σωρεία μαρτυριών ότι η Κύπρος είναι θερμοκήπιο παραγωγής λογισμικών παρακολουθήσεων και η κυβέρνηση επιμένει ότι τίποτα δεν γίνεται.

Ο κύριος Γεωργίου είπε ότι η Pega θα καταρτίσει πόρισμα μετά τις επαφές που είχαν σε Αθήνα και Λευκωσία και ειδικά για την Κύπρο θα καταγράφονται ελλείμματα, αδυναμίες και έλλειψη βούλησης να συνεργαστεί.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει εποπτικό θεσμικό πλαίσιο που αφορά στις παρακολουθήσεις ακόμη και για τις ενέργειες της ΚΥΠ.

Ο Γιώργος Γεωργίου επανέλαβε τις επικρίσεις περί φοβερής συγκάλυψης από μέρους της κυβέρνησης όσον αφορά την υπόθεση του βαν, ενώ κάλεσε επίσης τον Αβέρωφ Νεοφύτου να απαντήσει στα όσα του καταλογίζονται μετά και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα».

Το ηχητικό με όλα όσα ανέφεραν οι Γιώργος Γεωργίου, Φάνης Μακρίδης και Μακάριος Δρουσιώτης:

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy