Παρακολουθήσεις: Τρεις Κύπριοι σε εταιρείες που διερευνήθηκαν για υποκλοπές στην Ελλάδα

Ελληνοκύπριους αξιωματούχους φαίνεται να έχουν τρεις από τις ελλαδικές εταιρείες που διερευνήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Μάλιστα, ένας εκ των τριών κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις σε μέλη του κλιμακίου της Αρχής.

Νέα στοιχεία παρουσιάζει σήμερα ο «Φιλελεύθερος» που φαίνεται να διασυνδέουν την Κύπρο με τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα σε σχέση με τις παρακολουθήσεις.

Συγκεκριμένα, και οι τρεις εταιρείες είναι εγγεγραμμένες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και έχουν συνδεθεί με την Intellexa Α.Ε., συμφερόντων του Ταλ Ντίλιαν.

Κληθείς από τον Φιλελεύθερο να σχολιάσει τις νέες αποκαλύψεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος είπε ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο σε αυτά που ήδη έχουν ειπωθεί από πλευράς της κυβέρνησης.

Επίσης ο γενικός εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης δήλωσε στην εφημερίδα ότι αν υπάρξει μαρτυρία που να εμπλέκει την Κύπρο σε δραστηριότητες οι οποίες παραπέμπουν σε ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, τότε θα την διερευνήσουν.

Να σημειωθεί ότι σε ανάρτηση του στο Twitter o πρώην πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σημείωσε ότι οι αποκαλύψεις του Φιλελεύθερου επιβάλλουν τον άμεσο διορισμό ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής.

Επίσης ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης έγραψε στο Twitter ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, και εισηγήθηκε μάλιστα να καταχωρηθεί πάλι στο δικαστήριο ποινική υπόθεση εναντίον του Ντίλιαν αφού κακώς ανεστάλη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.