Παραλαμβάνουν το εμβόλιο οι ευρωπαϊκές χώρες (video)

epa08904147 Health workers receive the first Pfizer-BioNTech's Covid-19 vaccine at the UZ Leuven hospital in Leuven, Belgium, 26 December 2020. Some 12.5 million doses of the vaccine are being shipped to European countries after the European Medicines Agency (EMA) gave the green light to European countries to start COVID-19 vaccinations in the coming days using shot jointly developed by US company Pfizer and its German partner BioNTech. EPA/NICOLAS MAETERLINCK / POOL

Τα εμβόλια διανέμονται στις ευρωπαϊκές χώρες αναλόγως με τον πληθυσμό τους και ήδη στην Ιταλία και τη Γαλλία έφτασε η πρώτη παρτίδα των δόσεων.
 Στο Παρίσι παρελήφθη η πρώτη παρτίδα του εμβολίου Pfizer/Biontech. Τα εμβόλια έφτασαν στην Ιταλία και στην Εσθονία, ενώ η παραλαβή των εμβολίων στις χώρες βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στις 7.30 το πρωί του Σαββάτου έφθασε στην Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας από το Βέλγιο, το φορτηγό που μετέφερε τα πρώτα εμβόλια. Θα μοιραστεί ισότιμα στις 17 Αυτονομίες για να αρχίσουν από αύριο οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Από την Δευτέρα θα καταφθάνουν εβδομαδιαίως 350.000 δόσεις στις Αυτονομίες. Υπολογίζεται ότι σε διάστημα 12 εβδομάδων θα έχουν παραληφθεί 4.591.275 δόσεις του εμβολίου της Pfizer για 2.295.638 άτομα. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθεί η πρώτη φάση εμβολιασμών της Εθνικής Στρατηγικής Εμβολιασμών COVID στα 13.000 κέντρα Υγείας της χώρας.

Eνώ παραδίδονται οι πρώτες δόσεις των εμβολίων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας με τη συμβολή στρατού και αστυνομίας. Τα εμβόλια διανέμονται στις ευρωπαϊκές χώρες αναλόγως με τον πληθυσμό τους.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.