Παράλειψη η μη πρόσκλησή της σε συνάντηση με ΚΤ λέει η ΠΟΒΕΚ


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η ΠΟΒΕΚ με επιστολή προς την Κεντρική Τράπεζα εκφράζει ευαρέσκεια για τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους Εργοδοτικών, Επαγγελματικών Οργανώσεων και τις Τράπεζες για θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του χρηματοοικονομικού τομέα, την ίδια ώρα όμως θεωρεί παράλειψη- όχι ηθελημένη-τη μη πρόσκληση και παρουσία της στις συναντήσεις.

Στην επιστολή που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι η ΠΟΒΕΚ είναι η εργοδοτική/συνδικαλιστική Οργάνωση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων από το 1946, με χιλιάδες μέλη από όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων (εμπόριο, μεταφορές, τεχνικά επαγγέλματα, υπηρεσίες) και ότι “είναι αυτές οι χιλιάδες των επιχειρήσεων που δέχτηκαν τις μεγαλύτερες συνέπειες της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2013 και της Πανδημίας Covid19”.

«Είναι όμως και οι επιχειρήσεις που με την ευλυγισία και την εργατικότητα τους, δημιούργησαν και δημιουργούν συνθήκες ανάκαμψης σε καθεστώς κρίσεως. Είναι επίσης, αυτές οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται στην αδύνατη πλευρά έναντι των πολιτικών των τραπεζών που έχουν το πάνω χέρι», αναφέρεται.

Η ΠΟΒΕΚ αναφέρει ότι η παρουσία και η συμμετοχή της σε μελλοντικές πρωτοβουλίες και ενέργειες, που πολύ ορθά προωθούνται από την Κεντρική Τράπεζα, “είναι απαραίτητη”.

«Αναμένουμε όπως μας καλέσετε σε μια συνάντηση για να μας ενημερώσετε για τις πρωτοβουλίες που έχετε ξεκινήσει και δηλώνουμε την πλήρη στήριξη και συνεργασία μας στον επιδιωκόμενο κοινό στόχο, που είναι η εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία του χρηματοοικονομικού μας συστήματος μέσα στα πλαίσια των ευρωπαϊκών κανονισμών για υγιή, ανταγωνιστική και παραγωγική οικονομία», καταλήγει η επιστολή.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.