Πώς μεταμορφώνονται οι οργανωμένες παραλίες στην πόλη και επαρχία Λάρνακας

 

Το επόμενο βήμα προς την κατεύθυνση της μέγιστης δυνατής αξιοποίησης των παραλιών στην πόλη και επαρχία Λάρνακας για εξυπηρέτηση του τουρισμού αλλά και των εγχώριων επισκεπτών έχει γίνει. Την περασμένη εβδομάδα, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας ανακοίνωσε έργα εμπλουτισμού σε βασικές οργανωμένες παραλίες στην πόλη και στην επαρχία σε δύο πυλώνες: Στην ενίσχυση του πρασίνου και στην εγκατάσταση υποδομής για συνδυασμό της επίσκεψης στην παραλία με γυμναστική.

200 φοινικόδεντρα
Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκε το έργο φύτευσης 200 φοινικόδεντρων στις παραλίες. Στόχος της δράσης είναι η βελτίωση της εικόνας των παραλιών της Λάρνακας, η ενίσχυση του πρασίνου και η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, αλλά κυρίως ταυτότητας για τις παραλίες της Λάρνακας. Η φύτευση έγινε κατά μήκος του παραλιακού μετώπου Πύλας και Βορόκληνης, στην παραλία της οδού Τ. Μητσόπουλου, στον Φάρο στα Περβόλια και στην παραλία αετοσανίδων στους Σοφτάδες.

 

Γήπεδα αθλημάτων παραλίας
Άρτιας υποδομής γήπεδο beach volley & beach tennis κατασκευάστηκε στην παραλία LeBay στη Βορόκληνη. Ο αντιπρόσωπος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης για το Beach Volley της επαρχίας Λάρνακας, κ. Μάριος Νικολαΐδης, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο γήπεδο διαθέτει τις καλύτερες προδιαγραφές παγκύπρια και μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιείται και για αγώνες. Στο εν λόγω γήπεδο έχει τοποθετηθεί εξαιρετικής ποιότητας άμμος που δεν σηκώνει σκόνη, γεωύφασμα στην υποδομή, πυλώνες με εύκολη μετατροπή από beach tennis σε beach volley και αντίστροφα και αγωνιστικό φιλέ κατάλληλο και για τα δύο αθλήματα.

Υπαίθρια γυμναστήρια
Δημιουργία τεσσάρων υπαίθριων γυμναστηρίων με όργανα υψηλών προδιαγραφών που ήδη τοποθετήθηκαν στους παραλιακούς πεζόδρομους Βορόκληνης και Περβολιών. Πολύ σύντομα υπαίθριο γυμναστήριο θα αποκτήσουν η παραλία Μακένζι και η πλαζ του ΚΟΤ στην Πύλα.

Παιγνίδια παραλίας
Τοποθέτηση τεσσάρων συνθέσεων παιγνιδιών παραλίας. Οι πρώτες τοποθετήθηκαν στην παραλία Γιαννάδες στην Ορόκλινη, ενώ αναμένεται σύντομα να εγκατασταθεί αντίστοιχη υποδομή στο Μακένζι, στην Καστέλα και στην παραλία έναντι των ξενοδοχείων της οδού Τ. Μητσόπουλου.