Παραλίμνι: Κρατώντας άσπρα μπαλόνια οι καταστηματάρχες έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας

Κρατώντας άσπρα μπαλόνια στα οποία αναγράφονταν μηνύματα αισιοδοξίας όπως «Θετικότητα – Αισιοδοξία» και «Θετικότητα – Ελπίδα» οι καταστηματάρχες Παραλιμνίου συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στέλνοντας το δικό τους θετικό μήνυμα για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου.

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος των καταστηματαρχών Παραλιμνίου Κούλα Γούμενου ανέφερε ότι «σήμερα δίνουμε αισιόδοξα μηνύματα με την ευκαιρία του ανοίγματος των επιχειρήσεων μας. Το Παραλίμνι είναι έτοιμο και όλα τα καταστήματα έχουν οργανωθεί και έχουν βάλει εκπτώσεις που δεν έχουν ξαναγίνει, αναμένοντας τον κόσμο να βγει από τα σπίτια του, να επισκεφθεί τους εμπορικούς δρόμους και να κάνει τα ψώνια του».

Πρόσθεσε ότι «στα καταστήματα θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και οι καταναλωτές να είναι σίγουροι πως θα κάνουν τα ψώνια τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Τα καταστήματα είναι οι πνεύμονες σε ένα τόπο, σήμερα επαναλειτουργούμε και θα τα καταφέρουμε αφού οι μάχες χάνονται μόνο από αυτούς που δεν αγωνίζονται».

Συμπαραστάτης στην εκδήλωση των καταστηματαρχών ήταν και ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση γιατί όπως εξήγησε «οι επαγγελματίες του κλάδου, δηλαδή οι καταστηματάρχες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες όπως τη σημερινή, κάτι που αποδεικνύει ότι έχουν δύναμη αλλά και πείσμα να καταφέρουν επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως ακριβώς θα γίνει και με τη ζωή όλων μας με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, έχουμε αρχίσει την επιστροφή για την καθημερινότητα. Τα πράγματα εξακολουθούν μεν να είναι δύσκολα, ωστόσο έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει πως δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να συνεχίσουμε και αρχίσαμε να βλέπουμε πλέον την θετική πλευρά της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί».

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ανέφερε ακόμα ότι «αφήνουμε πίσω μας όλα τα αρνητικά, βλέπουμε πως βελτιωνόμαστε στο μέλλον και πλέον κάνουμε σχέδια για το άνοιγμα των υπόλοιπων επιχειρήσεων προκειμένου ο κόσμος να είναι ασφαλής όσον αφορά το θέμα του κορωνοϊού. Απευθύνω έκκληση στον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια των καταστηματαρχών, να βγει και να κάνει τα ψώνια του, αφού υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις».

Απευθυνόμενος στους καταστηματάρχες ο κ. Πυρίλλης τους κάλεσε «να τηρούν τα μέτρα που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας, εάν χρειαστεί να δουλέψουν με ραντεβού ούτως ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος ο οποίος θα δώσει ζωή στις επιχειρήσεις του λιανού εμπορίου. Δεν νοείται φυσιολογική ζωή χωρίς ζωντανές επιχειρήσεις τις οποίες πρέπει να κρατήσουμε στη ζωή για να υπάρχουν θέσεις εργασίας και να επανέλθουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς και στην κανονικότητα μας».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.