Παραλίμνι: «Μάχη» για διαμοιρασμό της πίτας των θαλάσσιων αθλημάτων

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Παράτυπη η προκήρυξη προσφορών, υποστηρίζουν οι επαγγελματίες. Δεν είναι τσιφλίκια ή κοτσάνια, απαντά ο δήμαρχος Παραλιμνίου

Μάχη για το διαμοιρασμό της πίτας των θαλάσσιων αθλημάτων στις παραλίες του Πρωταρά βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των επαγγελματιών που κατέχουν τις ισχύουσες άδειες και του δημάρχου Παραλιμνίου.

Ο Σύνδεσμος Θαλάσσιων Αθλημάτων Πρωταρά πραγματοποίησε χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου, καταγγέλλοντας τον δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη για παράτυπη προκήρυξη προσφορών για παραχώρηση αδειών για παροχή διευκολύνσεων για θαλάσσια σπορ.


Οι επαγγελματίες που κατέχουν τις ισχύουσες άδειες υποστηρίζουν ότι η προκήρυξη των προσφορών έγινε κατά παράβαση του Νόμου Περί Προστασίας της Παραλίας, των υφιστάμενων Κανονισμών και των διαδικασιών της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών. Βασικό επιχείρημα του Συνδέσμου είναι ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού έγινε χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον δήμαρχο ν’ απαντά ότι όλα έγιναν νόμιμα από την Επιτροπή Προσφορών του Δήμου Παραλιμνίου.

«Ο δήμαρχος Παραλιμνίου προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συμμετείχε στη λήψη αυτής της απόφασης. Τουναντίον, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αντίθετες απόψεις, αντίθετες αποφάσεις, τις οποίες ο δήμαρχος έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Χατζηδημηρίου. Επί της ουσίας του διαγωνισμού, υποστήριξε ότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα ασφάλειας λόγω της απάλειψης του όρου για πενταετή πείρα, της αύξησης των μηχανημάτων στη θάλασσα και της μετακίνησης των επιχειρήσεων σε βραχώδεις περιοχές.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος απάντησε με σκληρά λόγια κατηγορώντας τους υφιστάμενους αδειούχους ότι ήθελαν φωτογραφικό διαγωνισμό για να κρατήσουν τις επιχειρήσεις. «Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν οι όροι των προσφορών να φωτογραφίζουν τους ιδίους και στα ποσά τα οποία θέλουν.


Για παράδειγμα, το πιο ψηλό σημείο παροχής υπηρεσιών στον Πρωταρά είναι 15 χιλιάδες, ενώ στην Αγία Νάπα είναι 50 χιλιάδες. Ο Δήμος Παραλιμνίου εισπράττει 110 χιλιάδες, ενώ ο Δήμος Αγίας Νάπας εισπράττει 200 χιλιάδες και με 3 σημεία λιγότερα», είπε, σημειώνοντας ότι οι όροι του διαγωνισμού είναι προς το δημόσιο συμφέρον και σε οικονομικό επίπεδο. «Ζητούν να φωτογραφίσουμε αυτούς μόνο ως προσφοροδότες.

Αυτό αντίκειται στους νόμους του κράτους και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είναι καιρός να σταματήσουν κάποιοι να θεωρούν τις χρυσές παραλίες του Πρωταρά ως τα τσιφλίκια τους ή τα κοτσιάνια τους. Υπάρχουν ικανότατα άτομα τα οποία μπορούν να παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του δημάρχου, ο οποίος επέμεινε ότι εφαρμόστηκε η σχετική νομοθεσία ως προς την προκήρυξη των προσφορών από την Επιτροπή Προσφορών του Δήμου Παραλιμνίου.

Υποστήριξε επίσης ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον υποβολής προσφορών επαγγελματίες με πολύ περισσότερα προσόντα από τους υφιστάμενους.


Η κόντρα, πάντως, δεν αναμένεται να κοπάσει εύκολα, αν αναλογιστεί κανείς το οικονομικό σκέλος της όλης βιομηχανίας.

Τάσος Περδίος

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.