Παραλίμνι: Παραλία βραβεύθηκε ως «Καλύτερη προσβάσιμη για άτομα με κινητική αναπηρία»


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Παραλία στον Δήμο Παραλιμνίου βραβεύθηκε ως «Καλύτερη προσβάσιμη παραλία για άτομα με κινητική αναπηρία» κατά την απονομή των 17α Cyprus Eating Awards για το 2021.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι «σημαντικό βραβείο απονεμήθηκε στην παραλία Βρύση Γ’ του Δήμου Παραλιμνίου κατά τα 17α Cyprus Eating Awards για το 2021 που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου 2022 στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Παραλιμνίου απέσπασε «Τιμητικό Έπαινο» σε νέα ειδική κατηγορία που εντάχθηκε στον ετήσιο θεσμό των βραβεύσεων που πραγματοποίησε για 17η χρονιά ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ και το Check In Cyprus, με τίτλο “Προσβάσιμη παραλία για άτομα με κινητικές αναπηρίες”.

Προστίθεται ότι «η παραλία Βρύση Γ, που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο Πρωταρά, αποτελεί μία από τις δύο παραλίες σε ολόκληρη την Κύπρο, που τηρούν όλες τις προδιαγραφές προσβασιμότητας σε άτομα με κινητικές αναπηρίες. Η παραλία διαθέτει το πρωτοποριακό αυτόνομο σύστημα θαλάσσιας πρόσβασης ΑμεΑ Seatrac καθώς και το ειδικό αμφίβιο τροχοκάθισμα, γνωστό ως Floating Wheelchair, το οποίο είναι κατάλληλο για διακίνηση στην παραλία και πρόσβαση στη θάλασσα, καθότι επιπλέει».

Η συγκεκριμένη παραλία, σημειώνεται στην ανακοίνωση «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ευαισθητοποίηση όλων των φορέων, ούτως ώστε και άλλες παραλίες της Κύπρου να παρέχουν αυτές τις διευκολύνσεις σε άτομα με κινητικές αναπηρίες».

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ο οποίος έκανε ειδική μνεία στον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου η οποία ηγήθηκε του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Κύπρος “Ερμής 2”, με δικαιούχους τον Δήμο Παραλιμνίου και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.