Παράλογες οι δηλώσεις δημάρχου Πόλης Χρυσοχούς λέει ο Υπ. Υγείας – Βρέθηκαν λύσεις σε 9 από τα 10 προβλήματα λέει

Παράλογες χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας τις δηλώσεις του Δήμαρχου της Πόλεως Χρυσοχούς ότι οι κάτοικοι νιώθουν προδομένοι από την κυβέρνηση η οποία τους ξεγέλασε και δεν επαναλειτούργησε τους θαλάμους του νοσοκομείου της περιοχής.

Μιλώντας στον Άστρα ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, σημείωσε ότι επισκέφθηκε ο ίδιος το διαμέρισμα τον Δεκέμβρη, και κωδικοποίησε τα αιτήματα των κατοίκων σε 10, προσθέτοντας ότι για τα 9 βρέθηκε λύση. Για το άνοιγμα θαλάμων, ο Υπουργός ανέφερε ότι πρότειναν μία άλλη λύση η οποία θα οδηγούσε σταδιακά στο άνοιγμα. Εξήγησε ότι πρότειναν να ανοίξουν θάλαμοι για νοσηλεία 24 και 48 ωρών, και έπειτα να γίνει συντονισμός με το προσωπικό του νοσοκομείου και με τον ΟΚΥπΥ ώστε να βρεθεί ο σωστός τρόπος επαναλειτουργίας των θαλάμων. Ο Υπουργός είπε ότι αν δοθεί πίστωση χρόνου, θε βρεθεί λύση και σε αυτό το αίτημα των κατοίκων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, τόνισε την ανάγκη λήψης πολιτικών αποφάσεων, για να μην γίνουμε μάρτυρες, όπως είπε, κλεισίματος υπηρεσιών υγείας. Ανέφερε ότι οι θάλαμοι στο νοσοκομείο της Πόλεως Χρυσοχούς έκλεισαν λόγω της έκτακτης ανάγκης που δημιούργησε ο κορωνοϊός, λέγοντας ότι αυτό είναι αντιληπτό. Τόνισε ωστόσο ότι όταν η έκτακτη ανάγκη διαρκεί 3 χρόνια πρέπει να βρεθούν λύσεις.

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του ΟΚΥπΥ, βασίζεται στην αύξηση ή μείωση της επισκεψιμότητας των ασθενών στα νοσοκομεία. Επεσήμανε ότι δεν αρκούν οι οικονομικές προσεγγίσεις, λέγοντας ότι ένα σύστημα υγείας πρέπει να είναι αποδοτικό και ποιοτικό. Η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό, υπέδειξε ο κ. Κούμας, τονίζοντας ότι μέσω της ποιοτική υγείας θα κερδίσουν και οικονομικά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy