Ολονύχτια «μάχη» για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Επ. Λεμεσού – Ανακρίνεται συγκεκριμένο πρόσωπο (βίντεος)

Φώτο Αρχείου

Μαίνεται ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά που ξέσπασε στις λίγο πριν το μεσημέρι μεταξύ των χωριών Μαλιά – Πάχνα της επαρχίας Λεμεσού. Αναμένονται ολονύχτιες «μάχες» για κατάσβεση της. Στο σημείο έφτασαν γύρω στις 21:00 ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ οι εναέριες δυνάμεις σταμάτησαν το έργο τους λόγω του σκότους.

Εστίες  φωτιάς υπάρχουν στο τρίγωνο των χωριών Πάχνας, Κισσούσας και Βουνί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές στην προσπάθεια για τις αιτίες που προκάλεσαν την πυρκαγιά που μαίνεται μέχρι από νωρίς το μεσημέρι, ανακρίνουν συγκεκριμένο πρόσωπο, καθώς υπήρξαν μαρτυρίες ότι κινείτο ύποπτα στην περιοχή όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Διαβάστε επίσης: Δόθηκε στην κυκλοφορία ο κύριος δρόμος Λεμεσού – Καντού – Πλατρών

Προηγουμένως απομακρύνθηκαν από την Κισούσα οι δέκα κάτοικοι λόγω φωτιάς.

Αυτή τη στιγμή έκλεισε ο δρόμος για την τροχαία κίνηση από τον Αγίο Αμβρόσιο για το Βουνί καθώς λόγω της πυρκαγιάς κατέστη επικίνδυνος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάηκαν καλλιέργειες, περιβόλια και  αμπέλια, καθώς επίσης και στύλοι της ηλεκτρικής και καλώδια.

Σύμφωνα με τον Λεωνίδα Λεωνίδου, αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής έχουν καεί κάποια ακατοίκητα υποστατικά ενώ είναι τεράστια η καμένη έκταση.

Προηγουμένως: Λεμεσός: Έκλεισε δρόμος λόγω της φωτιάς