Παραμένει το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης και των παλιών οχημάτων στο Τμήμα Δασών

Ν. Κέττηρος: «Παίζουμε κυριολεκτικά με τη φωτιά»

Μετά από τόσες συζητήσεις στη Βουλή για την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε στις πυρκαγιές, φαίνεται ότι δεν άλλαξε κάτι ακόμη, αφού παραμένει το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης στο Τμήμα Δασών καθώς και τα παλαιωμένα οχήματα.

Από τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος προέκυψαν πολλά ζητήματα, όπως η παραδοχή του διευθυντή του Τμήματος Δασών ότι υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε κακό, θα το βρούμε μπροστά μας και κάλεσε την κυβέρνηση να συμπεριλάβει στους συμπληρωματικούς του προϋπολογισμούς το συγκεκριμένο θέμα, ούτως ώστε να λήξει και να μην «παίζουμε κυριολεκτικά με τη φωτιά».

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως ο στόλος των οχημάτων του Τμήματος Δασών είναι πεπαλαιωμένος, με τον διευθυντή να θέτει επιτακτικά το ζήτημα της ανανέωσής του.

Ο Ν. Κέττηρος ανέφερε ότι μπορεί να πρόκειται για πολλά εκατομμύρια, αλλά με ένα κονδύλι με το οποίο θα ανανεώνονται κάθε χρόνο δύο οχήματα, τότε ο στόλος του τμήματος θα ανανεώνεται συνέχεια χωρίς να προκύπτουν αυτά τα οικονομικά ζητήματα.

Επεσήμανε ακόμη ότι πρέπει να δημιουργηθεί επιτέλους ένα συντονιστικό κέντρο για τους εθελοντές, αφού υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται και θέλει να συμμετέχει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.