Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υπεράσπιση ελευθερίας και της δημοκρατίας λέει ο Γιωργάλλας

«Σε μια περίοδο σημαντικών και πολύπλοκων διεθνών εξελίξεων, όπως οφείλουμε, παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στην υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών της ελευθερίας και της δημοκρατίας», ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, κατά τον χαιρετισμό του στην ετήσια χοροεσπερίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες της κυπριακής πολιτείας προς του εφέδρους, «για την ανιδιοτελή προσφορά στην ημικατεχόμενή μας πατρίδα», όπως είπε, και διαβεβαιώνοντας ότι η συνεισφορά τους αναγνωρίζεται, σημείωσε ότι στόχος είναι να αποτελεί η Εθνική Φρουρά «μια αξιόπιστη και ισχυρή αποτρεπτική δύναμη έναντι κάθε ξένης επιβουλής».

«Αναγνωρίζουμε ότι η επίτευξη των στόχων μας στα θέματα της άμυνας και ασφάλειας του τόπου προκύπτει μόνο μέσα από καθολική συνεννόηση, απόλυτη ομοθυμία και ομοψυχία και κυρίως αδιάρρηκτη ενότητα ανάμεσα σ’ όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις», συνέχισε ο κ. Γιωργάλλας, επισημαίνοντας ότι «στην προσπάθεια να θωρακίσουμε το νησί μας δεν περισσεύει κανείς».

Απευθυνόμενος προς τους εφέδρους, οι οποίοι, όπως είπε ο Υπουργός «παραμένουν κοντά την Εθνική Φρουρά, στηρίζοντας με σθένος και αποφασιστικότητα την ηγεσία του στρατεύματος και κατ’ επέκταση την κυπριακή πολιτεία», επεσήμανε ως πολύτιμες τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

«Η αποψινή εκδήλωση αναδεικνύει την άριστη σχέση αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αλληλοστήριξης που διατηρούν τα μέλη του Συνδέσμου σας και ταυτοχρόνως μας υπενθυμίζει τις ευθύνες και υποχρεώσεις μας έναντι της μοιρασμένης μας πατρίδας, τις αρχές και αξίες, που οδήγησαν όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και προσέφεραν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή υπηρετώντας την Εθνική Φρουρά και την πατρίδα μας», υπογράμμισε ο κ. Γιωργάλλας στον χαιρετισμό του προς τους εφέδρους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.