Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα των φοιτητών για την επιστράτευση τους από το Υπ.Υγείας

Ερωτήματα και προβληματισμούς εκφράζει η Προοδευτική του ΤΕΠΑΚ με αφορμή την επίταξη των φοιτητών της νοσηλευτικής.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Astra 92,8 , ο Πρόεδρος της παράταξης Άγγελος Δημητρίου είπε ότι 4ετείς φοιτητές βρίσκονται ήδη στα νοσοκομεία, ωστόσο η επίταξη έγινε χωρίς να ξεκαθαρίσουν συγκεκριμένα ζητήματα.

Έφερε ως παράδειγμα τι γίνεται με τους φοιτητές που είναι στις ευάλωτες ομάδες ή τι θα γίνει με αυτούς που επιστρατεύτηκαν αλλά τώρα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τρέχει η εξεταστική περίοδος.

Ο κύριος Δημητρίου είπε ότι οι αρμόδιοι απάντησαν μετά από 3 μέρες σε κάποια ζητήματα αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα.

Επίσης δεν ξεκαθάρισε αν οι βάρδιες τους θα μετρήσουν στην πρακτική τους άσκηση. Διερωτήθηκε επίσης γιατί έγινε επίταξη φοιτητών και δεν ζήτησαν βοήθεια από τους άνεργους πτυχιούχους νοσηλευτές.

 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης έκανε λόγο για πρόχειρες αποφάσεις από μέρους του ΟΚΥΠΥ. Τόνισε ότι δεν γνωρίζουν πως θα βοηθήσουν οι φοιτητές αφού για να κάνουν οποιαδήποτε παρέμβαση θα πρέπει να έχουν δίπλα τους έναν νοσηλευτή.

Ο κύριος Πετέλης είπε ότι ήταν έσχατη λύση να επιστρατευτούν φοιτητές, αφού ο ΟΚΥΠΥ θα μπορούσε να καλέσει από τον ιδιωτικό τομέα ή άνεργους νοσηλευτές, ενώ θα μπορούσε επίσης να κλείσει κάποια τμήματα που αφορούν σε ψυχρά περιστατικά και να μετακινηθεί προσωπικό.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Πάμπος Χαριλάου είπε ότι δεν σχολιάσει τις αναφορές του κυρίου Πετέλη γιατί όποτε μιλά διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις του σε διάφορες ιστοσελίδες και διαβάλλουν τον ίδιο και την οικογένεια του.

Επανέλαβε ότι οι φοιτητές δεν θα αναλάβουν τον ρόλο των νοσηλευτών και δεν θα είναι σε θαλάμους covid αλλά θα είναι στα μετόπισθεν, όπως είναι τα ιατρεία δημόσιας υγείας και η θερμομέτρηση στις εισόδους των νοσοκομείων. Ο κύριος Χαριλάου είπε ότι αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον κάτι που δεν έγινε μέχρι σήμερα.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.