Παραμένουν μειωμένα τα εβδομαδιαία κρούσματα Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο

Tower Bridge can be seen as people walk along the River Thames, amid the coronavirus disease (COVID-19) pandemic in London, Britain, July 27, 2021. REUTERS/Henry Nicholls
Έλα στο Google News

Σε 31.117 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που αναφέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη.

Αν και είναι η δεύτερη ημέρα με ελαφρώς αυξημένο ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων, σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη υπάρχει μείωση της τάξης του 22%.

Σε κυλιόμενη επταήμερη βάση προκύπτει επίσης μείωση των κρουσμάτων κατά 37%.

Ο αριθμός των θανάτων στο 24ωρο ήταν 85, απολογισμός αυξημένος κατά έναν σε σύγκριση με την περασμένη Πέμπτη. Συνολικά στο επταήμερο οι θάνατοι έχουν αυξηθεί κατά 29%.

Εξάλλου, μετά από έναν μήνα καθημερινών αυξήσεων στον αριθμό των νοσηλευόμενων φορέων του ιού, χθες υπήρξε μείωση κατά έναν ασθενή. Σε νοσοκομείο βρίσκονται πλέον 6.034 φορείς του κορωνοϊού, αριθμός που είναι πάντως διπλασιασμένος σε σχέση με τις 10 Ιουλίου.

Με τις 171.341 δεύτερες δόσεις που χορηγήθηκαν χθες, πλήρως εμβολιασμένο είναι πλέον το 71,4% των ενήλικων κατοίκων της χώρας.

Την ίδια ώρα, νεότερες εκτιμήσεις από τον οργανισμό Δημόσια Υγεία Αγγλίας αναφέρουν πως τα εμβόλια έχουν αποτρέψει 22 εκατομμύρια λοιμώξεις Covid και 60.000 θάνατοι.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.