Παραπλανητικό το δημοσίευμα περί της πρόθεσής της να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια, λέει η Ιταλία

Το Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης της Ιταλίας διέψευσε τη Δευτέρα δημοσίευμα ότι η Ιταλία ήταν ανοιχτή να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Μόσχα είπε ότι οι ξένοι αγοραστές φυσικού αερίου πρέπει να καταθέσουν ευρώ ή δολάρια σε λογαριασμό στην ιδιωτική ρωσική τράπεζα Gazprombank, η οποία θα τα μετατρέψει σε ρούβλια.

Η Κομισιόν τον περασμένο μήνα είπε στις χώρες της ΕΕ ότι η συμμόρφωση με το ρωσικό σχέδιο θα μπορούσε ενδεχομένως να παραβιάσει τις κυρώσεις της ΕΕ.


Σε δημοσίευμά του τη Δευτέρα, το Politico ανέφερε ότι ο Ιταλός Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο ​​Τσινγκολάνι, είπε πως «οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες θα πρέπει προσωρινά να έχουν τη δυνατότητα να συμμορφώνονται με τις ρωσικές απαιτήσεις για πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια».

Το ιταλικό Υπουργείο δήλωσε ότι το άρθρο ήταν «παραπλανητικό» και δεν ανταποκρίνεται στη θέση που εξέφρασε ο Τσινγκολάνι.

«Ενώ περιμένουμε μια κοινή θέση της ΕΕ σχετικά με το θέμα των πληρωμών, το σχέδιο που προβλέπει ότι οι εταιρείες πληρώνουν σε ευρώ αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να συνιστά παραβίαση των κυρώσεων της 24ης Φεβρουαρίου», ανέφερε το Υπουργείο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.