Παράπονα ΠΣΕΜ για βαθμό δυσκολίας στο γραπτό Φυσικής

Ζητούν όπως η αξιολόγηση των μαθητών πρέπει να γίνει με βάση την προσέγγιση τους στον τρόπο επίλυσης της άσκησης

Επιστολή προς τον Υπ. Παιδείας απέστειλε η ΠΣΕΜ με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για το βαθμό δυσκολίας στην εξέταση όσον αφορά το γραπτό των Παγκύπριων εξετάσεων Φυσικής και την πρακτική δοκιμασία για τους μαθητές του Αθλητικού Σχολείου.

Οι εξετάσεις αποτελούν μια αγχωτική και εξοντωτική διαδικασία για τους μαθητές, αναφέρει η ΠΣΕΜ και το το άγχος ενισχύεται ακόμη περισσότερο κατά τη φετινή χρονιά λόγω και της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την πανδημία του κορωνοϊου, ισχυρίζονται οπόταν κάτω από αυτά τα δεδομένα, η οργάνωση των μαθητών θεωρεί απαράδεκτο  «το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο δυσκολίας με ασκήσεις που δεν διδάχτηκαν ποτέ οι μαθητές στο γραπτό της Φυσικής και το πολύ μικρό χρονικό διάστημα που είχαν οι μαθητές του Αθλητικού για να προετοιμαστούν για την πρακτική δοκιμασία».

Από τη στιγμή που θέλουμε να μιλάμε για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, οι «Παγκύπριες εξετάσεις και ιδίως μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οφείλουν να είναι ως προς το περιεχόμενο και το ύφος σωστά διατυπωμένες ώστε κάθε μαθητής να μπορεί χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που αποκόμισε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και την κριτική του σκέψη να μπορεί να ανταπεξέλθει στο γραπτό».

Την ίδια ώρα η ΠΣΕΜ ευελπιστεί πως το Υπουργείο θα προχωρήσει στα απαραίτητα διαβήματα, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα πληγούν οι βαθμολογίες των μαθητών.

«Επιπλέον σας παρακαλούμε όπως διασφαλίσετε ότι τα υπόλοιπα μαθήματα θα έχουν θέματα στα οποία οι μαθητές θα μπορούν να ανταπεξέλθουν δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών της φετινής χρονιάς».

Η ΠΣΕΜ θεωρεί πως η αξιολόγηση των μαθητών πρέπει να γίνει με βάση την προσέγγιση τους στον τρόπο επίλυσης της άσκησης και στον τρόπο σκέψης που εφάρμοσαν και όχι στο αποτέλεσμα. Ακόμα, να υπάρξει περαιτέρω αναγωγική αύξηση των βαθμολογιών αλλά και να παρθούν όσα μέτρα κρίνονται απαραίτητα για διασφάλιση των δικαίων των μαθητών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy