Παράταση μέχρι 1η Νοεμβρίου σε εκτός ΓεΣΥ γιατρούς να μετακομίσουν από τα νοσηλευτήρια εντός Συστήματος

Παράταση μέχρι την 1η Νοεμβρίου έδωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας στους γιατρούς που είναι εκτός ΓεΣΥ αλλά εργάζονται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια συμβεβλημένα με το γενικό σύστημα, ώστε να βρουν αλλού στέγη για εξονοσοκομειακές πράξεις.

Ο Αναπληρωτή Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε στον Άστρα ότι οι γιατροί αυτοί μπορούν να δέχονται ασθενείς στα ιατρεία τους, ωστόσο δε μπορούν να προχωρούν σε ενδονοσοκομειακές πράξεις, τη στιγμή που το νοσηλευτήριο στο οποίο εργάζονται είναι εντός γενικού συστήματος υγείας.

Την ίδια ώρα είπε ότι εδώ και 3 εβδομάδες βρίσκεται εντός του ΓεΣΥ το νοσηλευτήριο Άγιος Γεώργιος στην Πάφο, ενώ από 1η Σεπτεμβρίου θα ενταχθεί και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Επίσης ανέφερε ότι το Σεπτέμβρη θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα των ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, επαναλαμβάνοντας ότι όσα ιδιωτικά, συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ, νοσοκομεία διαθέτουν Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών είτε θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ, είτε θα κλείσει.

Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε παράλληλα, ότι για την καθυστέρηση ένταξης των υπηρεσιών αποκατάστασης που αφορά το ενδονοσοκομειακό κομμάτι οφείλεται ο ΟΑΥ, λέγοντας ότι πριν το τέλος του χρόνου θα ανακοινωθεί η ένταξη τους.

Ο Αναπληρωτή Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές που θα προχωρήσει ο Οργανισμός από την 1η Ιανουαρίου αναφορικά με τις αποζημιώσεις των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων του συστήματος. Όπως είπε πλέον τα κριτήρια θα είναι ποιοτικά και όχι οικονομικά.

Σε ότι αφορά τα προγράμματα επιδότησης ασθενών, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι ο ΟΑΥ πρέπει να ελέγχει τα σχετικά αιτήματα, να εξαντλεί όλα τα ενδεχόμενα κάλυψης του περιστατικού από το ΓεΣΥ και μετά να γίνεται παραπομπή του στο Υπουργείο Υγείας.

Επεσήμανε ότι από την στιγμή που ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας πληρώνει για αυτά τα περιστατικά, πρέπει να ασκεί και τον απαραίτητο έλεγχο. Σημείωσε ότι υπάρχει διάθεση από το Υπουργείο, προσθέτοντας ότι ο διάλογος για εξεύρεση λύσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.