Παράταση στην αγωνία της οικογένειας Θανάση Νικολάου

 

Σε συνεχή παράταση βρίσκεται η αγωνία και η ταλαιπωρία της οικογένειας του αδικοχαμένου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, αφού σκάλωσαν για μια ακόμα φορά οι διαδικασίες μέσα από τις οποίες προσδοκάται ότι θα αποκαλυφθούν οι ακριβείς συνθήκες και η αιτία θανάτου του.

Αίτημα της οικογένειας για μεταφορά συγκεκριμένου οστού του 26χρονου τότε εθνοφρουρού στην Ελλάδα για περαιτέρω εξειδικευμένη εξέταση, παραμένει σε εκκρεμότητα ενώπιον του δικαστηρίου, ένα σχεδόν μήνα μετά την εκταφή και τις ιατροδικαστικές εξετάσεις που έγιναν στην Κύπρο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ανέβαλε εκ νέου την έκδοση της απόφασής του στο σχετικό αίτημα, παραπέμποντας την εξέτασή του την ερχόμενη Τρίτη. Κι αυτό επειδή η Νομική Υπηρεσία επιθυμεί πρώτα να βρει επιστήμονα, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στη διαδικασία εξέτασης του οστού στο εξωτερικό.

Μια διαδικασία άκρως ψυχοφθόρα για την οικογένεια, η οποία εδώ και 15 χρόνια αγωνίζεται εντός και εκτός Κύπρου για να μάθει την πλήρη αλήθεια για το θάνατο του παιδιού της.

Να θυμίσουμε ότι ο Θανάσης Νικολάου ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, φεύγοντας το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου 2005 από το σπίτι του για να πάει στη Μονάδα του, βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας.

Οι αρμόδιες Αρχές που επιλήφθηκαν του συμβάντος, αποφάνθηκαν τότε με συνοπτικές διαδικασίες ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, ενώ η μητέρα του 26χρονου φώναζε από την πρώτη στιγμή ότι το παιδί της ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Η οικογένεια προσέφυγε μάλιστα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία για πλημμελή έρευνα, επιβάλλοντας ποινή χρηματικής αποζημίωσης.

Η οικογένεια με τη συμβολή ξένων ιατροδικαστών και άλλων ειδικών κι αφού εξασφάλισε σχετικές εκθέσεις και πορίσματα, πέτυχε νέα θανατική ανάκριση, η οποία οδήγησε και στην εκταφή των οστών τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό φρούρηση στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λεμεσού, εν αναμονή της απόφασης για τις εξετάσεις στο εξωτερικό.

Χρήστος Χαραλάμπους

Κατάσχεση αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων

Μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας σε συνεργασία με λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν στην κατοχή 31χρονου 1.050 πακέτα ηλεκτρονικού τσιγάρου, για τα οποία όπως διαπιστώθηκε δεν καταβλήθηκαν οι σχετικοί δασμοί, καθώς και άλλες επτά ηλεκτρονικές συσκευές καπνίσματος.

Ακολούθως σε έρευνα στην οικία του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 30 ηλεκτρονικές συσκευές καπνίσματος. Όλα τα κατασχεθέντα παραλήφθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων, ενώ η υπόθεση ρυθμίστηκε εξωδίκως με την καταβολή €3.000.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.