Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης

Παρατείνεται η περίοδος της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2022, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους να διορθώσουν τυχόν λάθη σε προσωπικά τους στοιχεία, να προβούν σε αλλαγές στις επιλογές τους και όσοι επιθυμούν, και δεν το είχαν πράξει στην κανονική περίοδο, να υποβάλουν νέα αίτηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία από τη Δευτέρα, 4 Απριλίου και ώρα 11:00 πμ και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022 και ώρα 6:00 μμ.

Κατά την πιο πάνω χρονική περίοδο, όσοι έχουν υποβάλει την αίτησή τους, θα μπορούν να κάνουν αναίρεση, να διορθώσουν τυχόν λάθη στα προσωπικά τους στοιχεία, να τροποποιήσουν τις επιλογές τους όπως οι ίδιοι επιθυμούν, και να την υποβάλουν εκ νέου.

Επίσης, κατά την πιο πάνω χρονική περίοδο, ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγγραφούν για πρώτη φορά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στις ΠΕΠ 2022.

Όσοι υποψήφιοι έχουν αποστείλει αίτημα στην Υπηρεσία Εξετάσεων για διόρθωση των προσωπικών τους στοιχείων, καλούνται να το πράξουν οι ίδιοι άμεσα, εντός της πιο πάνω προθεσμίας.

Διευκρινίζεται ότι, τα προσωπικά στοιχεία των υποψηφίων θα πρέπει να συμπληρώνονται όπως εμφανίζονται στο επίσημό τους έγγραφο (ταυτότητα ή διαβατήριο), το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για την εγγραφή τους στο/στη Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους.

Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη και της πιο πάνω περιόδου, δεν θα επιτρέπεται καμία νέα εγγραφή, αλλαγή ή τροποποίηση στην αίτηση οποιουδήποτε υποψηφίου ενώ την ευθύνη για τυχόν λάθη, αβλεψίες ή παραλείψεις, φέρει αποκλειστικά ο ίδιος ο υποψήφιος που υπέβαλε την αίτηση.

Επίσης, μετά την ολοκλήρωση και της περιόδου υποβολής αιτήσεων η Υπηρεσία Εξετάσεων θα προβεί στη διεξαγωγή όλων των αναγκαίων ηλεκτρονικών ελέγχων και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την περίοδο και τη διαδικασία πληρωμής των εξεταστικών τελών.

Τέλος, «η πληρωμή των εξεταστικών τελών θα γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας, μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.