Παρατεταμένο κύμα ζέστης και καθημερινές προειδοποιήσεις για θερμοκρασίες που «καίνε»

Ακόμη μία κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Το απόγευμα της Πέμπτης εκδόθηκε νέα προειδοποίηση η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και τις 16:00.

Η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται γύρω στους 41 βαθμούς ενώ στα υψηλότερα ορεινά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Kitrini

Αναλυτικά η πρόβλεψη

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στα παράλια ενδέχεται να εμφανιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη και στα προσήνεμα μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό στους 25 στα νοτιοανατολικά, τα νότια και τα βόρεια παράλια, στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 36 στα νοτιοανατολικά, ανατολικά και βόρεια παράλια, στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στα παράλια πιθανό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο και την Κυριακή ενώ τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα της Κυριακής τα οποία είναι ψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.