Στις 24 Οκτωβρίου θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου Λάρνακας για τη σχολική χρονιά 2016 – 2017, ωστόσο λόγω της μεγάλης ζήτησης οι εγγραφές παρατείνονται μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Ανοικτό Σχολείο διανύει φέτος την 7η χρονιά λειτουργίας του και προσφέρει  ποικίλες δραστηριότητες ποιότητας,  για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Το Ανοικτό Σχολείο είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός, που υπηρετεί τη διά βίου μάθηση και την ενεργή συμμετοχή των δημοτών στα κοινά, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση κατά τις ελεύθερες ώρες, την επιμόρφωση παιδιών και ενηλίκων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου της κοινωνίας των πολιτών». 
 
Προστίθεται ότι «φέτος έχουν δημιουργηθεί περισσότερες ομάδες και το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με καινούργιες και πρωτοποριακές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα προσφέρονται 50 περίπου διαφορετικές δραστηριότητες ενώ πρόκειται να δημιουργηθούν γύρω στις 100 ομάδες. Μεταξύ των δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται ζωγραφική, zumba, κυπριακή παραδοσιακή χειροτεχνία, τα βότανα στη ζωή μας, διάφορες γλώσσες, αεροβική γυμναστική, Beach Tennis, θέατρο, pilates, δημιουργίες με ζάχαρη, τουρκική γλώσσα, θεατρικό εργαστήρι κυπριακή κουζίνα και άλλα πολλά».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι οι εγγραφές αναμενόταν να ολοκληρωθούν το πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου, ωστόσο «λόγω μεγάλης ζήτησης, οι εγγραφές παρατείνονται μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου. Μετά το μεσημέρι το σύστημα θα λειτουργεί και δε θα μπορεί να γίνει καμιά εγγραφή».
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για  εγγραφές στη Γιάννα Νικολάου, Διευθύντρια του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας στα τηλέφωνα 24816560, 99817979 και  στο website του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας,  www.asdlarnakas.com