Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας: Υπάρχουν 2-3 οίκοι ευγηρίας που πρέπει να κλείσουν

Υπάρχουν 2-3 οίκοι ευγηρίας που πρέπει να κλείσουν, τόνισε η λειτουργός του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας, Γιαννούλα Αντωνίου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑμ εκτίμησε ότι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας βρίσκεται σε αυτόν το δρόμο, λόγω του ότι είναι αυστηρό.

Την ίδια ώρα, η κ. Αντωνίου αναφέρθηκε σε χθεσινή καταγγελία που έγινε στο Παρατηρητήριο ότι σε οίκο ευγηρίας γίνεται αλλαγή της πάνας σε ηλικιωμένο στις 3 τα ξημερώματα και η επόμενη αλλαγή ήταν περίπου ένα 24ωρο μετά, με αποτέλεσμα τα άτομα να κινδυνεύουν με πληγές.

Η κ. Αντωνίου έκανε λόγο για μεμονωμένα περιστατικά, λέγοντας πως έχουν αλλάξει τα πράγματα. Είπε ότι δεν πρέπει να μπαίνουν όλα σε ένα καλάθι και να αναφέρεται πως οι στέγες δεν είναι καλές, γιατί, τόνισε, τρομάζουν πολίτες που δεν έχουν άλλη επιλογή και πρέπει να καταφύγουν σε οίκους ευγηρίας.

Ανέφερε επίσης πως οίκοι ευγηρίας προσφέρουν καλή φροντίδα και φιλοξενία. Την ίδια ώρα υπέδειξε πως και οι συγγενείς πρέπει να ενδιαφέρονται για τον τρόπο διαβίωσης των οικείων τους σε οίκους ευγηρίας.

Παράλληλα, η κ. Αντωνίου υπέδειξε ότι πρέπει να γίνεται εκτενής έλεγχος στους οίκους ευγηρίας από λειτουργό του Υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.