Δεν παρέλαβαν ποσότητες χαλλουμιού ΠΟΠ οι υπεραγορές

Αμετάβλητη παραμένει η εικόνα στο εμπόριο, ένα μήνα μετά τη συμφωνία παραγωγής χαλλουμιού ΠΟΠ, καθώς οι υπεραγορές δεν παρέλαβαν ποσότητες χαλουμιού παρασκευασμένου με βάση τα συμφωνηθέντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια» από αλυσίδες υπεραγορών, μέχρι χθες δεν είχαν παραλάβει ποσότητες χαλλουμιού με την ετικέτα της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης από μεγάλα τυροκομεία.

Στις υπεραγορές και σε άλλα σημεία πώλησης εντοπίζεται χαλλούμι ΠΟΠ από μικρές μονάδες παραγωγής που ήταν εκ των προτέρων ενταγμένες στο σύστημα ΠΟΠ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποια από τα μεγάλα τυροκομεία που έχουν ήδη διαθέσει πολύ μεγάλες ποσότητεδς του προιόντος που δεν είναι ΠΟΠ, δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα αδιάθετου στοκ και πλέον αναμένουν την απόφαση για τις δομές στις οποίες μπορεί να διατίθεται το προιόν.

Ως γνωστόν το Υπουργείο Γεωργίας έδωσε διορία από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο, στα μεγάλα τυροκομεία ώστε να διαθέσουν τα αποθέματα του προιόντος που παρήχθη εκτός προτύπου ΠΟΠ υπό την ονομασία χαλλούμι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.