Από σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, έπαυσε τις εργασαίες της η τυροκομική εταιρεία Pittas

Οι υπάλληλοι της εταιρείας μετέβησαν στο χώρο εργασίας τους αλλά η παραγωγή δεν ξεκίνησε αφού δεν υπήρχε γάλα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες σήμερα παγοποίησαν τους λογαριασμούς της εταιρείας.

Μέσω των συντεχνιών τους, οι εργαζόμενοι, ζήτησαν τις επιστολές απόλυσης ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν ανεργιακό επίδομα. Οι υπάλληλοι παρόλαυτα δεν δικαιούνται να προσφύγουν στο Ταμείο Αφερεγγυότητας το οποίο καλύπτει μισθούς μέχρι και 13 εβδομάδων,  αφού δεν έχει εκδοθεί διάταγμα εκκαθάρισης .

 

Τα προβλήματα για την εταιρεία που ιδρύθηκε το 1939 από τον Κώστα και τον Ανδρέα Πίττα, ξεκίνησαν από το 1999 όταν πυρκαγιά κατέστρεψε το νέο της εργοστάσιο το οποίο είχε ολοκληρωθεί λίγο καιρό προηγουμένως.    

Το εργοστάσιο για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους, τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τότε δεν απέδωσαν, ωστόσο η περίπτωση να προκλήθηκε κακόβουλη ζημιά, με την χρήση εκρηκτικών υλών στο εργοστάσιο, αποκλείστηκε.

Η γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, όπως ειπώθηκε, οφειλόταν στην ύπαρξη μονωτικού υλικού στο εργοστάσιο το οποίο ήταν πολύ εύφλεκτο. Ο τότε Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Στέλιος Ιωάννου είχε πει ότι το εργοστάσιο δεν είχε κανένα πρόβλημα από απόψεως πυροπροστασίας.

Έκτοτε, η εταιρεία άρχισε να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα οικονομικής φύσεως τα οποία σταδιακά αυξήθηκαν λόγω και του έντονου ανταγωνισμού στον τομέα, με αποτέλεσμα σήμερα να καλούνται οι μέτοχοι να αποφασίσουν για τον τρόπο εκκαθάρισής της.