Δεν παρεμβαίνει το Υπουργείο Παιδείας στο έργο της Βουλής, ισχυρίζεται σε νέα επιστολή του ο Προδρόμου

Σε καμία περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δεν επιθυμεί ή σκοπεύει να παρέμβει στο έργο της Βουλής ούτε θεωρεί ότι ήταν παρέμβαση η κοινοποίηση γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη πρόταση νόμου έχει προβλήματα συνταγματικής τάξης, αναφέρει σε επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, ο κ. Προδρόμου απέστειλε σήμερα νέα επιστολή στην Αννίτα Δημητρίου για την πρόταση νόμου για την ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, στην οποία υπογραμμίζει ότι «αποτελεί υποχρέωσή του να ενημερώσει τη Βουλή, μέσω της Προέδρου της, για τη γνωμάτευση περί αντισυνταγματικότητας και για κάποια θέματα που εγείρονται σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας εάν ψηφιστεί».

Προσθέτει ότι η θέση του Υπουργείου Παιδείας δεν αλλάζει και «όχι μόνο υιοθετεί την ανάγκη για εισαγωγή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, αλλά ήδη πολιτική του είναι η μεθοδευμένη και κατάλληλα προετοιμασμένη εισαγωγή της, όπως έγινε από πέρσι σε μικρές ηλικίες. Η σχετική επιστολή επισυνάπτεται για σκοπούς ενημέρωσης».

Σημειώνει δε ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να διασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη γενίκευση της διδασκαλίας σε συνεργασία και με την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, αλλά για τον σκοπό αυτό δεν χρειάζεται με νομοθετικές πράξεις να παραβιαστεί το συνταγματικό θεμέλιο της διάκρισης των εξουσιών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.