Παρέμβαση Γεν. Ελεγκτή για τα ταξίδια Αναστασιάδη με ιδιωτικά τζετ

Έρευνα από το γραφείο του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χρησιμοποιεί, κατά διαστήματα, πολυτελή ιδιωτικά αεροπλάνα–τζετ για υπερατλαντικά ταξίδια και όχι μόνο αλλά και ποιους μεταφέρει κάθε φορά.

Στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη, λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας μετέβη στο Προεδρικό και παρέλαβε όλα τα σχετικά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Φιλελευθερος, θα διερευνηθούν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:


Όλα τα ταξίδια που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τα έτη 2018 και 2019 για να διαπιστωθεί πόσα από αυτά έγιναν με ιδιωτικά τζετ, ποιοι ήταν οι προορισμοί και πόσα μας κόστισαν μέχρι σήμερα αυτές οι ιδιωτικές πτήσεις.

Ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν για την επιλογή των εταιρειών από τις οποίες εκμισθώθηκαν τα πολυτελή ιδιωτικά τζετ, στην περίπτωση που ζητήθηκαν προσφορές πώς αυτές αξιολογήθηκαν και τι τύπου ιδιωτικά αεροπλάνα ζητούσε το Προεδρικό κάθε φορά που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα ταξίδευαν με ιδιωτικό τζετ.

Ποιοι άλλοι αξιωματούχοι με ή χωρίς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ταξίδεψαν ή ταξιδεύουν με ιδιωτικό τζετ.

Από ποιο κονδύλι ή κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού καλύπτεται το κόστος των πτήσεων αυτών.


Μέσα από την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή θα διαφανεί κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες φέρουν στενά συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου Αναστασιάδη να ταξίδεψαν μαζί με τον Πρόεδρο με ιδιωτικά τζετ.

Βουλευτές που προτίθενται να εγγράψουν το θέμα προς αυτεπάγγελτη εξέταση ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αναφέρουν πως «από τη στιγμή που η μια εκ των θυγατέρων του Προέδρου Αναστασιάδη βρισκόταν στη Νέα Υόρκη όπου όλοι την είδαμε στους δέκτες μας να παρευρίσκεται στο δείπνο που παραχώρησε η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής προς τιμήν του Προέδρου Αναστασιάδη, ναι, επιβάλλεται να αποσαφηνιστεί κι αυτό το ζήτημα».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, δεν αμφισβητείται το δικαίωμα του Προέδρου Αναστασιάδη να ταξιδεύει, εάν το θέλει, με ιδιωτικό αεροπλάνο. «Πρόκειται ξεκάθαρα για πολιτική απόφαση και δεν μας πέφτει λόγος», αναφέρεται. Διευκρινίζοντας, παράλληλα, πως το βασικό αντικείμενο της έρευνας αποτελούν οι διαδικασίες που ακολουθούνταν κάθε φορά που το Προεδρικό αγόραζε ώρες πτήσεων με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.