Παρέμβαση Κληρίδη ζητά η Accept ΛΟΑΤ ΚύπρουΤην άμεση επιστροφή των οκτώ φωτογραφιών της ακτιβίστριας Πάολα Ρεβενιώτη που κατάσχεσε η Αστυνομία ζητά με επιστολή της στον Γενικό Εισαγγελέα η οργάνωση Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου, παράλληλα με την αναστολή της δίωξης του Προέδρου της οργάνωσης Κώστα Γαβριηλίδη.

Οι φωτογραφίες, που αποτελούσαν μέρος της έκθεσης φωτογραφίας «Διόρθωση», που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Τρανς Ατόμων, κατασχέθηκαν την 21 Νοεμβρίου από το χώρο της Δημοτικής Αγοράς, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η οργάνωση αναμένει παράλληλα «την απολογία των Αστυνομικών Αρχών για τον τρόπο που ενήργησαν», ενώ σε συνεργασία με την καλλιτέχνη μελετά και όλες τις νομικές επιλογές που διαθέτει για περαιτέρω διεκδίκηση αποζημιώσεων.

«Το ανδρικό γυμνό ενόχλησε γιατί σπάνια το αντικρίζουμε έξω από τους προσωπικούς μας χώρους, σε αντίθεση με το γυναικείο που το βλέπουμε παντού», αναφέρεται.

Στην επιστολή προστίθεται πως η συγκεκριμένη ενέργεια της Αστυνομίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα τόσο για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κύπρο, όσο και για την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και προώθηση του σύγχρονου πολιτισμού.

Επιπρόσθετα, η Accept έχει ήδη προβεί σε βήματα διαμαρτυρίας προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και Διεθνή ΜΚΟ. Παράλληλα, έχει υποβάλει παράπονο στην Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία έχει προχωρήσει σε διερεύνηση του θέματος.