Παρέμβαση Μεχμέτ Αλί Ταλάτ: Η αλλαγή πορείας στο Κυπριακό θα δημιουργήσει εξαιρετικά επικίνδυνα αποτελέσματα


Ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε δηλώσεις του προειδοποίησε ότι η αλλαγή πορείας στο Κυπριακό και η στήριξη των δύο κρατών αντί της ομοσπονδίας θα δημιουργήσει εξαιρετικά επικίνδυνα αποτελέσματα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Χαβαντίς», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Ταλάτ είπε ότι κάτι τέτοιο θα τους οδηγήσει στην προ του 2004 περίοδο και «θα βάλει σε δύσκολη θέση τόσο τους Τουρκοκύπριους όσο και την Τουρκία».

«Η δεξιά πολιτική που αντιτίθεται στην λύση εδώ σε εμάς και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στην Τουρκία όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς την πολιτική της μη λύσης» σημείωσε προσθέτοντας ότι βαδίζουν προς περιπέτειες, δηλαδή την πολιτική των δύο κρατών, κάτι που σημαίνει ότι ελπίζουν για το ανέφικτο.

«Πρώτη φορά μετά από τον Ντενκτάς, η Τουρκία άρχισε να αναφέρεται ξανά σε μια πολιτική ενάντια στην ομοσπονδία και υπέρ της συνομοσπονδίας μαζί με τους εδώ πολέμιους της λύσης. Το θεωρώ πολύ επικίνδυνο αυτό. Διότι αυτή την φορά οι καθιερωμένες παράμετροι του ΟΗΕ πιέζονται ξανά εκ μέρους της τουρκικής πλευράς και ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία της εντύπωσης που υπήρχε διεθνώς πριν το 2004», ανάφερε.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News