Παρέμβαση Προέδρου προς τους ιδιοκτήτες της εφ. «Καθημερινή»

Αρνήθηκε απολογία και παραιτήθηκε ο Α. Παράσχος

 

Με τηλεφώνημά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προς τους ιδιοκτήτες της εφ. «Καθημερινή» παρενέβη για δημοσίευμα, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να πιέσουν τον διευθυντή της εφημερίδας Α. Παράσχο να απολογηθεί για τα όσα έγραψε εναντίον του κ. Αναστασιάδη σε ό,τι αφορά την προώθηση των δύο κρατών και για την όλη του στάση στο Κυπριακό, αλλά και για τις πολιτογραφήσεις που έγιναν από το πρώην δικηγορικό του γραφείο.

Ο Α. Παράσχος αρνήθηκε να απολογηθεί και υπέβαλε την παραίτησή του. Όπως αναφέρει σε επιστολή προς τους εκδότες της εφ. «Καθημερινή», κ.κ. Δημήτρη και Χρίστη Λοττίδη, του ζητήθηκε να απολογηθεί στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η άρνησή μου να απολογηθώ οδήγησε στην ανάληψη από μέρους σας πρωτοβουλίας, όπως μου είπατε, να απευθύνετε τη Δευτέρα 11.01.2021, χωρίς να με ενημερώσετε, επιστολή διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Πρόεδρο Αναστασιάδη αναλαμβάνοντας δέσμευση ανασκευής του δημοσιεύματος, επειδή, όπως μου είπατε, σας πήρε το πρωί της Δευτέρας τηλέφωνο απειλώντας ότι θα κινήσει αγωγή». «Όσοι γνωρίζουν καλά τη συμπεριφορά των βασικών πολιτικών προσώπων στη Λευκωσία», γράφει στην επιστολή του ο Α. Παράσχος, «ξέρουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ποτέ δεν απειλεί δημοσιογράφους με αγωγές λιβέλου. Το πλέον σύνηθες για τον Πρόεδρο είναι να σε πάρει τηλέφωνο και να σου σύρει τα εξ αμάξης. Εξάλλου τη Δευτέρα το πρωί ο κ. Αναστασιάδης είχε συνάντηση με την απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Τ. Χ. Λουτ, και μέχρι το μεσημέρι ήταν απασχολημένος, όπως όλοι καλά γνωρίζουν». Προσθέτει ότι απαιτήθηκε να συναινέσει «σε “διευκρίνιση” στην ηλεκτρονική “Καθημερινή”, για να μην εκτεθεί η εφημερίδα και να μη συρθεί στα δικαστήρια», αλλά ο κ. Παράσχος υπέδειξε ότι «το κύρος της εφημερίδας πλήττεται ακριβώς επειδή ο εκδότης έσπευσε στην εξουσία διά το φόβο αγωγής αντί να υπερασπιστεί τη θέση του διευθυντή σε ένα εξόχως σημαντικό ζήτημα».

Ο Α. Παράσχος αποκαλύπτει επίσης ότι τα όσα του είπε ο κ. Αναστασιάδης λέχθηκαν ενώπιον και του τέως Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: «Εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα ότι (το κόλπο με τα χρυσά διαβατήρια) άφηνε στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις. Το λάθος μου ήταν ακριβώς η λέξη “ετησίως” και όχι τα 300 εκατ. Επίσης λάθος μου ήταν που απέφυγα να γράψω ότι όλα αυτά ελέχθησαν ενώπιον του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και άλλων, μάλιστα με την πρόσθεση ότι μέχρι το τέλος της δεύτερης θητείας ο τζίρος θα ακουμπήσει το ένα δισεκατομμύριο».

Διαβάστε επίσης:

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.