Παρέμβαση ΠτΔ για Ακάμα: Καμία κακόβουλη ενέργεια δεν θα αλλάξει το καθεστώς προστασίαςΚαμία κακόβουλη ενέργεια δεν θα αλλάξει το καθεστώς προστασίας του Ακάμα, ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ενώ προμήνυσε αυστηρότερους μηχανισμούς προστασίας.

“Αντίθετα, μας υποχρεώνει σε αυστηρότερους μηχανισμούς προστασίας αλλά και αποκατάστασης. Η ανάπτυξη μπορεί και πρέπει να συνεργεί με την περιβαλλοντική αξία της Χερσονήσου.”

Η ανάρτηση του Προέδρου έρχεται να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες του Υπουργού Γεωργίας, Κώστα Καδή, που μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΣΤΡΑ 92.8, είπε πως Οι υποψίες στρέφονται προς πρόσωπα που δραστηριοποιούνται οικονομικά στην περιοχή.

Ο Υπουργός γνωστοποίησε ότι σήμερα πραγματοποιούνται δύο συσκέψεις. Η μία είναι της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαχείρισης του Ακάμα που παρακολουθεί όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δημιουργία του εθνικού δασικού πάρκου.

Ο κ. Καδής διαπιστώνει ότι μπαίνει μια τάξη στο θέμα και ίσως είναι αυτό που δεν θέλουν ορισμένοι.

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται να γίνουν προσεκτικές ενέργειες και βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για υλοποίηση όλων των έργων μέχρι το 2022 που θα πρέπει να λειτουργήσει το εθνικό πάρκο.

Το σχέδιο για τη διαχείριση του εθνικού δασικού πάρκου έχει κλείσει, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το τοπικό σχέδιο για τον Ακάμα, το οποίο είναι υπό την ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών και το οποίο θα ορίσει τις ζώνες για την ευρύτερη περιοχή.